• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Pasiune pentru o viată

Pasiune pentru o viată

                Imaginația şi creativitatea fac parte din noi şi, de cele mai multe ori, reprezintă poarta către o altă lume.

                Asta putem învăța şi de la Delia Lungu, o tânără de 23 de ani, studentă la ULBS, departamentul "Design Vestimentar", care şi-a văzut visul cu ochii la Sibiu Fashion Days, acela de a-şi prezenta prima colecție în fața publicului.

                Delia este din Timişoara şi a absolvit Liceul Teoretic "Jean Louis Calderon", secția italiană intensivă şi, în perioada liceului, a fost olimpică la italiană. Spune că îi place să se joace cu materialele textile, să joace baschet şi să înoate.

                "Pasiunea pentru design-ul vestimentar, sincer nu mai ştiu de când o am, dar un lucru e cert: tot timpul mi-a plăcut să îmi cumpăr haine. Totuşi, rareori găsesc un produs vestimentar de care să fiu 100% mulțumită.

                Totul a început să se contureze în momentul în care am început să îmi caut rochie pentru nunta unei prietene. Am fost la un designer din Timişoara, de la care am achiziționat mai multe rochii. Atunci mi-am dat seama că am foarte multă imaginație şi că  aş putea şi eu să creez vestimentație. Aveam totuşi complexul că nu am terminat Liceul de Arte şi că nu sunt expertă la desen. Am ezitat să mă înscriu la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara din acest motiv. M-am înscris la Facultatea de Litere, pe care am frecventat-o un an, după care am renunțat. Nu era ceea ce îmi doream. În iunie 2011 m-am căsătorit şi m-am mutat la Sibiu alături de soțul meu, el fiind jucător de fotbal la Voința Sibiu. Din întâmplare am auzit despre secția de design vestimentar la ULBS, iar a doua zi am fost prezentă la Universitate să mă înscriu. Am fost admisă şi de atunci a început legătura mea cu design-ul vestimentar.

 

                Primele mele creații am început să le realizez în anul doi de facultate. Olimpia Dobrotă este cea care m-a învățat tot ce ştiu astăzi în materie de croit, cusut şi multe altele. Prima mea colecție a presupus şi foarte mult efort, atât fizic, cât şi financiar. Însă îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt sănătoasă şi că pot să lucrez zi şi noapte la creațiile mele", mărturiseşte tânăra, care consideră că atunci când îmbini cariera cu pasiunea nimic nu poate fi mai bine.

                Planurile Deliei  sunt mărețe, ea țintind foarte sus. A primit o bursă pentru a studia ultimul an de facultate la Palermo, în Italia. Îşi doreşte să ajungă la Milano, în capitala modei : "La Milano vreau să şi rămân. Iubesc Italia şi abia aştept să mă stabilesc acolo. Însă toate la timpul lor!"

Andreea Barbu

 

Poze atasate
Pasiune pentru o viată
Pasiune pentru o viată
Pasiune pentru o viată
Pasiune pentru o viată
Pasiune pentru o viată
Comentarii