• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Phantom- ingerul pazitor al studentului nevazator

Phantom- ingerul pazitor al studentului nevazator

Anul acesta, pe lângă cei 25 de studenți  la Jurnalism, se numără şi Phantom, însoțitorul patruped al unui tânăr boboc nevăzător.

Paul Bogorin, este un tânăr sibian nevăzător, absolvent al unei Școli Speciale din Cluj-Napoca, iar de anul acesta student al Facultății de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism.

Paul are o viață foarte activă: îi place să asculte muzică, să patineze, să se plimbe cu bicicleta, are un blog unde scrie despre dresajul câinilor ghid, ba chiar face şi radio, acesta fiind şi motivul pentru care a optat pentru această specializare, deoarece îşi doreşte o carieră în acest domeniu, iar în prezent colaborează cu un post de radio online.

Colegii l-au integrat imediat în cercul lor: "Încă de la început mi-am simțit colegii apropiați şi deschişi", a declarat Paul.

Nu a regretat nicio clipă decizia de a urma studiile universitare, având şi un sfat în această direcție: "Indiferent de reacțiile celor din jur, oricine poate reuşi, singurul sfat este să fie siguri pe ei, societatea nu îți oferă posibilități, însă luptă, încearcă!"

Tânărul boboc se descrie ca fiind o persoană puternică, sociabilă, iar de când a apărut Phantom, câinele însoțitor, în viața lui, spune că a căpătat mai mult curaj.

În luna septembrie a acestui an, a primit un ajutor şi, în acelaşi timp, un prieten de nădejde: pe Phantom, un labrador în vârstă de 2 ani, pregătit de Asociația "Angel Dog".

"În luna august am fost la Satu Mare timp de o săptămână pentru acomodare şi muncă în echipă alături de Phantom. Atât de tare ne-am ataşat  unul de celălalt, încât dresorul a decis să mi-l dea acasă, cu toate că procedurile ar fi fost altele", a mărturisit Paul.

Legătura dintre cei doi este atât de puternică, încât Paul îl consideră pe Phantom “egalul său". Odată cu adoptarea Legii 448 art. 64, alin: (5), din 2006 conform căreia: “Câinele ghid care însoțeşte persoane cu handicap grav, are acces liber şi gratuit în toate locurile publice şi în mijloacele de transport", cei doi sunt împreună non-stop, inclusiv la cursuri.

Phantom este primul câine însoțitor din Sibiu şi cel de-al şaselea la nivel național, pregătit de Asociația Angel Dog.

 

Lazăr Cătălina Raluca

Oltean Larisa

 

Poze atasate
Phantom- ingerul pazitor al studentului nevazator
Phantom- ingerul pazitor al studentului nevazator
Phantom- ingerul pazitor al studentului nevazator
Comentarii