• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Polimerii - tehnologii de ultimă generatie

Polimerii - tehnologii de ultimă generatie

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, împreună cu Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Academia de Ştiinţe Tehnice din România, au organizat cea de-a treia ediţie a Conferinţei Internaţionale de Procesare a Polimerilor.(ICPP)

Materialele plastice ocupă un rol important în domeniul cercetării - dezvoltării, motiv pentru care ICPP 2013 aflată la cea de-a treia ediție, şi-a propus să prezinte noile materiale şi tehnici de prelucrare a acestora.

Înainte de începerea conferințelor, ceremonia de deschidere a fost marcată de câteva discursuri susținute de personalități remarcabile din acest domeniu: prof. em. dr. ing. Valeriu V. Jinescu, care a făcut o succintă prezentare a ingineriei de prelucrare a polimerilor, prof. univ. dr. ing. Liviu Roşca şi prof. dr. ing. Octavian Bologa.

Profesorul Valeriu V. Jinescu a subliniat faptul că "acest eveniment este parte a unui concept şi anume Sibiu Smart", în timp ce prof. dr. ing. Octavian Bologa şi-a exprimat dorința ca această conferință "să contribuie la consolidarea şi păstrarea unei tradiții tinereşti deosebite în materie de procesare a polimerilor".

Dr. ing. Andrei Sârbu, reprezentantul Institutului Național de Cercetare Științifică şi Dezvoltare Tehnologică pentru Industria Chimică şi Petrochimică s-a numărat printre invitații speciali din cadrul festivității de deschidere. Acesta a ținut o conferință despre contribuția obținerii polimerilor imprimați moleculari cu substanțe bioactive.

Dr. ing. Ion Sereş, manager general la Plastor Oradea a prezentat valorile şi misiunea companiei Plastor Oradea, subliniind şi el importanța unor atare întâlniri ştiințifice.

Despre cât de inovativă este tehnologia micro injecției în vederea modelării plasticului cu maximă acuratețe şi precizie a vorbit ing. Pietro Scattarreggia International Key Account Manager Automotive & Electronic de la Sumitomo SHI Demag GmbH.

Ing. Alin Bota  din cadrul Marquardt Schaltsysteme Sibiu a prezentat  aplicațiile speciale de prelucrare a materialelor în industria construcției de automobile.

Despre eficiența prelucrării polimerilor cu ajutorul noilor tehnologii au conferențiat inginerii  Sergiu Sora, din partea companiei Engel România şi Csortán Barna, reprezentant al Plastics Bavaria Braşov.

Deschiderea oficială a lucrărilor Conferinţei ICPP - 2013 a avut loc joi, 7 noiembrie, în aula "Avram Iancu" a Facultății de Litere a Universității "Lucian Blaga", începând cu ora 9.00.

 

Raluca Sopa

 

 

Comentarii