• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Practica si voluntariatul, elementele cheie pentru o carieră de succes

Dialogul dintre Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi piața muncii s-a concretizat într-un forum, care a avut loc în data de 16 aprilie 2013, în aula "Avram Iancu" din cadrul Facultății de Litere şi Arte. Studenții au avut ocazia să îi asculte pe reprezentanții firmei franceze TNT – SNR rulmenți şi ai firmei germane BOSCH, dar şi pe reprezentanții care se ocupă cu intermedierea de locuri de practică şi de muncă. Aceştia au învățat despre importanța practicii şi voluntariatului pentru viitoarea lor carieră. Aceste activități din timpul facultății sunt cele care dezvoltă aptitudini de socializare şi integrare, precum şi alte trăsături de caracter. "Studenții trebuie să fie angajabili. Angajatorii caută oameni activi, dedicați, implicați. Importante în CV-ul unui student sunt stagiile de practică şi voluntariatul. ", a spus Prof. Univ. Dr, Livia Ilie. 

Cu argumente în favoarea practicii au venit si angajați ai firmei TNT-SNR rulmenti. Adrian Marius Spătăcean, fost student al Facultăţii de Inginerie a ULBS. Acesta a mărturisit că a susținut foarte multe interviuri, iar când a ajuns la firma unde lucrează acum, interviul a fost foarte uşor, nu mai avea emoții, nu mai era stresat, deoarece avea experiență şi conversația cu angajatorul a fost relaxată. În prezent lucrează ca şef de sector şi are în subordine 150 de persoane. "Nu am fost angajat direct şef, am pornit de jos şi nu a fost uşor. Toată lumea în jurul meu vorbea franceză şi nu înțelegeam nimic. M-am ambiționat şi am învățat această limbă. Acum am prieteni în Franța şi în concediu merg la  ei", a mărturisit A. Spătăceanu.

Dorel Mărginean, reprezentatul firmei Robert BOSCH SRL, a vorbit despre experiența unei studente din cadrul Facultății de Științe Economice a ULBS: "Acum un an a venit în practică la firma noastră, i-am pus condiția să învețe limba germană şi a învățat. Nu am putut să o angajez, dar i-am spus să treacă în CV aceasta practică. În mai puțin de o săptămână s-a angajat la Continental. Mi-a mărturisit că voia să devină arhitect, dar părinții nu o pot susține material. Acum fosta studentă de la Științe Economice lucrează în Viena, unde urmează şi o şcoală de arhitectură", a povestit domnul Mărginean. În după-amiaza aceleiaşi zile, studenții au fost invitați să ia parte la workshop-uri în limbile română, engleză, germană şi franceză, în cadrul cărora au învățat cum să redacteze un CV într-o manieră profesionistă, respectiv cum să realizeze un ghidaj turistic prin oraşul Sibiu.

Elena Badea

Comentarii