• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Presa de azi si jurnalistii de mâine, fată în fată

Presa de azi si jurnalistii de mâine, fată în fată

În perioada 17-18 octombrie, presa locală a fost prezentă la un eveniment inedit: ,,Întâlnire cu presa", organizat de Asociația pentru Înfrumusețarea Oraşului Sibiu (AIOS) în incinta Primăriei Sibiu. În cadrul proiectului au avut loc mai multe întâlniri între reprezentanţii mass-media locale şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai administraţiei locale şi politicieni, dar şi cu viitorii jurnalişti de la ULBS.

Sâmbătă, 18 octombrie, de la ora 12:00, studenții Departamentului de Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane au fost invitaţi  în sala de Consiliu a Primăriei pentru a-i cunoaşte pe reprezentanții presei locale.

Întâlnirea, care şi-a propus ca temă găsirea răspunsului la întrebarea ,,Cine va lucra în presa de mâine?", a avut drept scop stabilirea unor contacte între trusturile locale de presă şi cei interesați de o carieră în mass-media. ,,Prin această întâlnire, am dorit să creăm o legătură între toate trusturile de presă din Sibiu şi cei interesați (studenți de la Jurnalism, purtători de cuvânt cât şi oameni politici). Standurile presei au fost create special pentru viitorii jurnalişti, actuali studenți, pentru a cunoaşte persoanele din spatele paginilor de ziar şi ale camerelor de luat vederi şi pentru a remarca diferența dintre teorie şi practică", a declarat preşedintele AIOS, Tudor Popa.

Studenții prezenţi la întâlnire au făcut cunoştință cu reprezentanții presei locale, care le-au împărtăşit din experiențele lor şi s-au arătat deschişi la o viitoare colaborare. ,,Mi s-a părut cea mai importantă activitate la care am luat parte în ultima perioadă, fiind un plus pentru mine ca studentă în anul I. Mi-a plăcut faptul că presa a fost deschisă față de noi şi că ne-a lansat invitația de a ne depune un CV şi de a învăța ceva nou. Am reuşit să îmi fac câteva planuri pentru viitor, dându-mi seama că vreau să lucrez în televiziune sau presă scrisă, dar sunt conştientă de efortul pe care trebuie să-l depun.", ne-a mărturisit Iuliana Rof, studentă în anul I la Jurnalism.

Studenții au primit din partea jurnaliştilor câteva materiale suport şi au participat alături de aceştia la următoarea întâlnire, un dialog între reprezentanții presei şi purtătorii de cuvânt ai instituțiilor din Sibiu cu scopul optimizării comunicării dintre aceştia.

Elena Andrei

Mădălina Micu

 

 

Poze atasate
Presa de azi si jurnalistii de mâine, fată în fată
Presa de azi si jurnalistii de mâine, fată în fată
Presa de azi si jurnalistii de mâine, fată în fată
Presa de azi si jurnalistii de mâine, fată în fată
Presa de azi si jurnalistii de mâine, fată în fată
Comentarii