• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Primul paragraf din manualul unui fotograf

Primul paragraf din manualul unui fotograf

Fondatorul Școlii de Fotografie "Image Art", Daniel Bălţat, a susținut workshopul "Imaginea Digitală între tehnică şi arta".

Atelierul s-a desfăşurat în perioada 4 - 5 octombrie, în incinta Facultăţii de Inginerie "Hermann Oberth", Sibiu în cadrul săptămânii de evenimente dedicate începutului de an universitar sibian "Toamna Studenţească".

O mare parte din durata atelierului a fost rezervată vizionarii unor impresionante fotografii 3D din portofoliul lui Daniel Bălţat, urmate şi de o explicaţie a modalităţii în care acestea sunt create. Imaginile au fost realizate atât de pe un plan static, cât şi aerian, anumite fotografii fiind făcute din avion.

Dacă, la început, a părut a fi o muncă impresionantă, până la sfârşitul atelierului, studenţii au aflat că este şi o muncă costisitoare, "Este un hobby scump. Nu ai limita de preţ aici" a declarat acesta.

Discuţiile s-au mutat apoi pe un teren mai uşor de înţeles pentru studenţi, şi anume motivaţia din spatele fotografiei.

"Trebuie să plecaţi, în primul rând, de la întrebarea Ce mă determină să fac o fotografie? De ce o fac? La ce o fac? Pleacă de la motivaţie. Pe urmă, cum fac acea fotografie sau cum încadrez acel subiect? Trebuie să-ţi pui întrebarea dacă cel care vede imaginea este pe aceeaşi lungime de undă cu tine. Adică, ajung să-i comunic ceva cu imaginea mea? Îi transmit ceva?" a declarat Daniel Bălţat la sfârşitul workshopului. Acesta a încercat să atragă atenţia studenţilor asupra motivaţiilor din spatele unei fotografii, a ceea ce înseamnă să fii fotograf.

Toată munca începe de la citirea manualului de instrucţiuni al aparatului foto şi continuă la nesfârşit cu investiţii de timp, bani, nervi dar acestea sunt întotdeauna susţinute de dragostea pentru fotografii şi mândria pentru reuşita unei munci bine făcute.

Andreea Runceanu

Anne-Mari Hann

Laura Şoşa

 

 

Poze atasate
Primul paragraf din manualul unui fotograf
Primul paragraf din manualul unui fotograf
Primul paragraf din manualul unui fotograf
Primul paragraf din manualul unui fotograf
Comentarii