• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Prof. Sherif Sultan numit Doctor Honoris Causa

Prof. Sherif Sultan numit Doctor Honoris Causa

Chirurgul dr. Sherif Sultan, considerat unul dintre cei mai buni cercetători din lume în domeniul chirurgiei cardio-vasculare şi vicepreşedintele Societății Mondiale de Chirurgie Vasculară a primit titlul de Doctor Honoris Causa. Evenimentul a avut loc în data de 24 martie, în Aula Magna a Facultății de Medicină "Victor Papilian".

Universitatea a hotărât să îi recunoască meritele prof. Sherif Sultan pentru sprijinul acordat Facultății de Medicină, oferindu-i titlul de Doctor "Honoris Causa", cel mai înalt titlu din universitate. "Decizia ULBS de a acorda titlul  prof. Sherif Sultan se bazează pe argumente solide, precum: activitatea profesională şi ştiințifică a acestuia", a declarat prof. univ. Ilie Rotariu în introducere.

Evenimentul a început cu intonarea celor două imnuri de stat, cel al Irlandei şi cel al României, după care un istoric al pregătirii profesionale a dr. Sherif Sultan a fost prezentat de prof. univ. dr. Dan Sabău, directorul "Departamentului Clinic Chirurgical" de la Facultatea de Medicină, care a amintit faptul că "orice încercare de a contura profilul ştiinţific şi profesional al domnului profesor, înnobilat astăzi cu cea mai prestigioasă distincţie pe care universitatea o poate oferi în semn de recunoştinţă, oficial, pentru meritele sale, ar fi un proces complex, dacă nu chiar imposibil. Domnul profesor este o personalitate cunoscută la nivel internaţional, cu contribuţii remarcabile, inovative şi de pionierat în domeniul medical şi universitar", a declarat Dan Sabău.

Înainte de momentul înmânării oficiale a titlului prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, preşedintele Senatului ULBS, a citit, în limba latină, hotărârea Senatului, prin care i se conferă prof. Sherif Sultan titlul de "Doctor Honoris Causa".

După înmânarea diplomei care atestă titlul, noul "Doctor Honoris Causa" al ULBS,  a ținut un scurt discurs urmat de o prezentare a unor tehnici chirurgicale, precum şi a unor viziuni asupra viitorului. "Este o onoare să primesc acest titlu", "premiul cel mai bun pe care l-am primit este aici şi acum", a declarat prof. Sherif Sultan.

Propunerea de a deveni Doctor Honoris Causa al ULBS a venit din partea Facultăţii de Medicină urmând ca profesorul să predea la Sibiu, în cadrul unui proiect la nivel european, ce priveşte formarea tinerilor specialişti în chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională, numit "Saving Hearts", fiind un program derulat alături de "Spitalul European Polisano", Universitatea din Lund şi Western Vascular Institute. "Trebuie să pregătim studenţii şi pentru meserii care nu există. Spun asta pentru că primele zece profesii din lume din 2012 nu erau în 2006, iar pentru studenţii la Medicină multe dintre informaţiile pe care le primesc la facultate pot deveni învechite până când termină perioada rezidenţiatului", a spus chirurgul, amintind de un posibil centru vascular de inovație în viitor.

Rectorul universității a amintit că titlul acordat prof. Sherif Sultan face parte dintr-un proiect complex: "Evenimentul de astăzi este unul foarte bine planificat. Universitatea "Lucian Blaga", partenerii noştri de la Polisano, profesorul Sherif Sultan şi mulţi alţii au parcurs pas cu pas drumul până aici. Sigur, de acolo de unde este, Ilie Vonica se bucură de acest eveniment. Suntem hotărâţi să aducem la Sibiu tineri valoroşi în cadrul Facultăţii de Medicină şi specialişti cu ajutorul cărora să dezvoltăm polul de cercetare de aici", a spus prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

În încheiere, preşedintele grupului de firme Polisano a vorbit despre importanța Polisano în comunitatea sibiană, doctorii valoroşi cu care colaborează printre care şi dr. Sherif Sultan şi nu în ultimul rând parteneriatul cu Universitatea. "Cred în acest parteneriat cu Lucian Blaga, cred în puterea noastră de a face lucruri minunate", a spus Remus Borza.

Claudia Bădoi 

 

Poze atasate
Prof. Sherif Sultan numit Doctor Honoris Causa
Prof. Sherif Sultan numit Doctor Honoris Causa
Prof. Sherif Sultan numit Doctor Honoris Causa
Prof. Sherif Sultan numit Doctor Honoris Causa
Comentarii