• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Proiect cu lansare regală The Duke of Edinburgh’s International Award

Proiect cu lansare regală The Duke of Edinburgh’s International Award

Alteța Sa Regală Principele Nicolae a lansat alături de rectorul Universității "Lucian Blaga", prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, programul pentru tineret The Duke of Edinburgh’s International Award Romania. La eveniment au fost prezenți şi Shajjad Rizvi, preşedinte al Fundației The Duke of Edinburgh’s International Award Romania, Mihaela Stanciu, coordonator național, rectorul Academiei Forțelor Terestre Sibiu, prof. univ. dr. ing. Ghiță Bârsan, conducerea ULBS, prorectori, cadre didactice, studenți şi elevi sibieni.

"The Duke of Edinburgh’s International Award" este un program educaţional internaţional, care joacă un rol vital în furnizarea de oportunităţi pentru tineri, în a le dezvolta abilităţile esenţiale de viaţă. Programul aduce împreună cunoştinţe noi, distracţia şi natura astfel încât fiecare tânăr să aibă parte de experienţe memorabile şi abilităţi de viaţă care să îi ajute în viitorul profesional şi personal. În România, programul este patronat de către Alteța Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României, susținut de Ministerul Educației şi Cercetării Științifice şi de Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României. Acest program este liderul programelor de dezvoltare personală şi se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 24 de ani. Are trei nivele de excelență, pe care tinerii trebuie să le parcurgă. Unul de bronz, unul de argint şi unul de aur. Parcurgea lor le oferă tinerilor posibilitatea de a se dezvolta personal, de a creşte nivelul de participare la şcoală, le creşte performanțele şi îi ajută, ca în finalul programului să aibă şansa la un viitor şi un job mai bun. Organizatorii anunță că Award-ul va fi în curând cea mai mare organizaţie non-guvernamentală pentru tineret din România.

"Dorim ca ULBS să fie un motor de progres în toate domeniile, de aceea am decis să deschidem porțile unui nou proiect, care vă oferă dumneavoastră, tinerilor, posibilitatea de urca foarte sus, pentru a vedea viitorul dumneavoastră mult mai bun decât prezentul. Este un program pentru educația non-formală, vă va da încredere şi siguranță. Acest program vă oferă şansa de a accede la o universitatea prestigioasă sau la un job foarte bun. După cum spunea şi marele Constantin Brâncuşi, trebuie să încercăm necontenit să urcăm foarte sus, pentru a putea vedea foarte departe", a declarat şi rectorul ULBS, Ioan Bondrea.

Invitatul special, Alteța Sa  Regală Principele Nicolae al României, le-a explicat tinerilor importanța acestui program. Pentru a-i încuraja pe aceştia să se dezvolte la nivel personal, el le-a vorbit celor prezenţi despre experienţa sa în Kenya, despre cât de mult poate acest program să schimbe viața oamenilor şi cât de marcante rămân unele experiențe. "Am fost în Africa, moment în care am urcat pe Muntele Kenya. Mi-a fost frig, eram ud, murdar, uram pe oricine şi pe orice pentru că, după trei zile de mers, încă nu ajunsesem în vârful muntelui. Apoi, am urcat muntele de şase ori. De cinci ori în calitate de lider. De ce atâta efort? Pentru a admira priveliştea impresionantă a răsăritului de soare deasupra norilor, cea mai minunată privelişte din viaţa mea. Această experienţă m-a ajutat să mă dezvolt din punct de vedere personal", Principele Nicolae al României.

Acesta a mai vorbit şi despre  voluntariatul efectuat în cadrul unui centru pentru copii cu dizabilităţi. "A fost o perioadă dificilă, care m-a marcat, nici nu pot descrie ce am simțit. În copilărie, eram reticent când vedeam pe stradă copii cu dizabilități intelectuale, cu sindrom Down pentru că nu aveam experiența necesară să-i înțeleg. Dar acum am descoperit o lume în care aceşti copii oferă dragoste, inspirație. De ce am făcut asta? Veți afla şi voi după ce veți parcurge toate nivelurile programului."

Alteța Sa Regală  nu a plecat din mijlocul tinerilor fără a le da şi un sfat: "Dacă aveți o provocare, nu ezitați să o acceptați, dacă este ceva ceea ce nu cunoaşteți, cercetați şi cercetați, dar duceți la bun sfârşit ce aţi început, indiferent care sunt piedicile"

Sînziana Staicu

 

 

 

Poze atasate
Proiect cu lansare regală The Duke of Edinburgh’s International Award
Proiect cu lansare regală The Duke of Edinburgh’s International Award
Proiect cu lansare regală The Duke of Edinburgh’s International Award
Comentarii