• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Proiectia de filme documentare studentesti la ASTRA Film

Universitatea "Lucian Blaga" a participat la festivalul ASTRA Film cu scurtmetraje documentare, în cadrul sesiunii deschise "Doc & Academic Research". La proiecția filmelor ce a avut loc la librăria Habitus, joi, 8 octombrie, au participat studenți, cadre universitare şi spectatori.

La această sesiune de film au mai participat alte două universități, Facultatea de Științe Politice şi Administrație din Bucureşti (FNSPA) şi Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea Babeş- Boloy din Cluj-Napoca (UBB). Sudenții sibieni au vorbit publicului despre inițierea lor în producția de film documentar şi despre experiența, dar şi momentele trăite în satele săseşti din Transilvania.

Studenții Facultății de Științe Socio-Umane de la specializările Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au realizat o serie de materiale despre satele săseşti din Transilvania sub coordonarea specialistului de film, Gunter Czernetzky, prodecanului Ioana Crețu, asist. univ. dr. Aniela Corlăteanu şi a lector. univ. dr. Sorin Grad.

"Coordonez acest proiect din 2009 şi până acum am realizat şase serii. Noi, spre deosebire de colegii noştri de la Bucureşti şi Cluj, lucrăm cu studenți care doresc să participe voluntar. De doi ani de zile, worckshopurile coordonate de Gunter Czernetzky se desfăşoară sub formă de tabără de vară, pe bază de voluntariat.", a precizat prof. univ. dr. Ioana Crețu.

Minireportajele realizate de tinerii sibieni surprind diferite  regiuni din Transilvania şi sunt concepute pe tematici diferite: "Un sâmbure de speranţă", "Trecutul nostru glorios", "Dor şi jale pe Valea Hârtibaciului", "In vino veritas", "Varza, capra şi vecinii", "Dumnezeu nu bate cu bâta!" şi "Mesaje".

La finalul proiectului studenții s-au arătat mulțumiți, considerând a fi o experiență unică prin intermediul căreia au întâlnit oameni minunați şi primitori. De asemenea, aceştia sunt de părere că organizarea a fost foarte bună.

Laura Matei

Comentarii