• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Proiectul Cinecomunism, antidot pentru nostalgici

Proiectul Cinecomunism, antidot pentru nostalgici

Caravana Cinecomunism s-a oprit luna aceasta la Sibiu, unde a prezentat publicului premiata producție germană Good Bye Lenin, regizată de Wolfgang Becker! Evenimentul a avut loc, joi, 20 martie, la Facultatea de Litere şi Arte, în Aula Avram Iancu.

Pelicula a constituit un pretext pentru discuțiile şi dezbaterile care au  urmat şi care s-au concentrat pe teme precum manipulare, propagandă şi mesaje politice. Întâlnirea a fost moderată de prof. univ. dr. Mihaela Grancea şi conf. univ. dr. Vasile Ciobanu, cadre didactice ale Universității ,,Lucian Blaga" din Sibiu.

Organizatorii au spus că ideea proiectului a venit după ce au constatat că nostalgia față de viața cotidiană specifică ultimelor decenii ale secolului XX se dovedeşte a fi un fenomen încă prezent  nu numai în rândurile celor care au trăit la maturitate experiența comunistă, dar şi pentru generaţiile mai tinere.

Din acest motiv, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc organizează o serie de evenimente în cadrul cărora sunt prezentate filme documentare care tratează problematica regimului comunist, precum şi principalele producţii cinematografice care vizează această perioadă, cu scopul înţelegerii şi analizei acestui domeniu. Proiectul este gândit ca un festival itinerant şi se adresează unor categorii cât mai diverse de public.

 

Sînziana Staicu

Comentarii