• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Proiectul EVive, valori europene în educatia vocatională

În perioada 6-8 mai 2014 a avut loc a doua reuniune a proiectului EVive care s-a desfăşurat la Projinal Project Education Consulting Company – Ankara. Reuniunea a constat în workshop-uri şi discuții, vizite şi program social şi s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile.

Astfel în prima zi a avut loc o scurtă prezentare a principalelor valori promovate în învățământul vocațional pentru fiecare dintre participanți. În cea de-a doua zi a avut loc o discuție referitoare la valorile şi la definirea acestora pe baza unor hărți conceptuale realizate de către fiecare dintre țările participante după care a fost vizitată o şcoală vocațională pentru fete din districtul Yenimahalle al Ankarei. În ultima zi s-au elaborat în linii mari direcțiile pentru activitățile viitoare, s-au stabilit responsabilitățile fiecăruia dintre participanți, precum şi termenele aferente.

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu este singura instituție din România implicată proiectul internațional "EVive- Valori europene în educația vocațională", începând cu anul 2013, alături de alte şase instituții de formare din Germania, Marea Britanie, Franța, Bulgaria şi Turcia.

Programul este finanțat de Uniunea Europeană şi urmăreşte cercetarea valorilor naționale şi apoi proiectarea unui curriculum european comun, care să aibă ca punct de plecare valorile europene comune precum democrația, problemele de gen, munca în echipă etc.

Prima întâlnire de proiect a avut loc în perioada 26-28 noiembrie 2013 la Universitatea din Paderborn, Germania, unde s-au prezentat agenda de lucru şi obiectivele programului.

"Proiectul este important tocmai prin obiectivul urmărit, acela de a alinia la valorile europene valorile cuprinse şi transmise prin curriculum-ul pentru învățământul vocațional" a spus prof. univ. dr. Carmen Duşe, responsabilul de program din partea Universității "Lucian Blaga" din Sibiu.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Leonardo da Vinci a Programului de "Învățare pe tot Parcursul Vieții".

Mădălina Măgureanu

 

Comentarii