• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Public Speaking

Ultimul atelier la care au luat parte elevii Școlii de Vară a fost cel de "Public Speaking". Workshop-ul a fost susținut de lect. univ. dr. Minodora Sălcudean şi lect. univ. dr. Răzvan Enache, profesori ai Facultății de Științe Socio-Umane. Șefa de Promoție de anul acesta a departamentului de Jurnalism, Adelina Chelniciuc, a fost şi ea prezentă.

Atelierul a avut loc la Facultatea de Medicină "Victor Papilian" şi a început printr-o scurtă introducere pe care au făcut-o elevii. Aceştia au păşit pe rând în față şi s-au prezentat, primind ulterior sfaturi din partea mentorilor.

Workshop-ul a continuat prin prezentarea unor trucuri pe care elevii le vor putea folosi pe viitor pentru a putea vorbi în public fără probleme. Atât Minodora Sălcudean cât şi Răzvan Enache le-au prezentat elevilor tehnici prin care să depăşească "frica" de a vorbi în public. De asemenea, Minodora Sălcudean a oferit câteva secrete proprii pentru a putea ține un discurs reuşit.

Elevii au fost activi, au participat interesați la discuție şi au fost mulțumiți de sfaturile pe care le-au primit şi pe care le vor folosi de acum încolo pentru a putea vorbi în public. Ca încheiere a acestui atelier, elevii şcolii de vară împreună cu voluntarii au pregătit câte un discurs pe care l-au prezentat în fața tuturor. La finalul fiecărui speech, elevii au primit atât sfaturi cât şi laude pe care le-au asimilat şi pe care au promis că le vor folosi în viitor.

 

                                                                                                          Ane-Mari Hann

 

Comentarii