• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Reabilitarea în patologia neurologică şi neochirurgicală

Reabilitarea în patologia neurologică şi neochirurgicală

Studenții sibieni au avut ocazia de a participa în perioada 26-27 noiembrie 2015 la cea de-a doua ediție a simpozionului “ Reabilitarea neurologică în patologia neurologică şi neochirurgicală".

Evenimentul  a fost organizat de Aria Clinic, sub patronajul ULBS şi în colaborare cu SCJU Sibiu, prin intermediul doctorului Mircea Vicențiu Săceleanu, cadru asociat al ULBS şi medic şef al secției Clinice de Neurologie a SCJU Sibiu în calitate de Preşedinte al  Comitetului de Organizare. Pentru o bună desfăşurare a evenimentului, au fost implicați şi studenții Cercului de Neurologie Sibiu, condus de dr. Vicențiu Săceleanu. “După experiența pozitivă şi deosebit de utilă pe care am acumulat-o la ediția din anul 2014, dorim să susținem în continuare educația ştiințifică prin organizarea acestui simpozion în care aducem în discuție prin prezentarea unor lucrări de specialitate, importanța reabilitării medicale în patologia neurologică şi neochirurgicală.  

Promovăm astfel o serie de metode terapeutice actuale, moderne şi eficiente, privind reabilitarea neurologică în patologia neurologică şi neochirurgicală, expresie a unei colaborări multidisciplinare în beneficiul direct al pacientului“, a declarat dr. Mircea Vicențiu Săceleanu. Simpozionul s-a desfăşurat în Aula Magna din cadrul ULBS, iar lucrările au fost împărțite pe două secțiuni: neurologie/neurochirurgie respectiv reabilitare, iar manifestarea ştiințifică a fost prezidată de către prof. univ. dr. Alexandru Vladimir Ciurea, profesor de neurochirurgie la Universitatea de Medicină şi Farmacie"Carol Davila" din Bucureşti, împreună cu conf. univ. dr. Florina Popa, medic şef la secția de Reabilitare Medicală I a SCJU Sibiu. Evenimentul s-a dovedit a fi benefic pentru medicii rezidenți şi specialişti din cadrul specializărilor participante, precum şi pentru kinetoterapeuți, deoarece simpozionul reprezintă o oportunitate de a selecta elementele aplicabile în activitatea lor curentă.  

Alături de studenți, în sală au fost prezenți şi medici primari, specialişti, medici de familie, rezidenți şi asistenți medicali din Sibiu, Alba, Cluj şi Oradea.  “Este esențial pentru studenți să participe la evenimente de genul acesta. Astfel ei îşi pot da seama că medicina nu este o dogmă de sus, nu vine cineva şi prezintă, iar ei trebuie să învețe şi atât. Dacă vin la astfel de prezentări, ei îşi dau seama că ceea ce învață trebuie aplicat şi în practică şi dacă au minte, pot adăuga şi ei lucruri benefice. Nu în multe universității din țară studenții au ocazia sa vadă astfel de prezentări", ne-a declarat, Prof. univ. dr. Ioan Sorin Stratulat, Reabilitare Medicală Iaşi.

Sînziana Staicu

Loredana Muntoiu

Comentarii