• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Realitatea a devenit augmentată

Realitatea a devenit augmentată

Compania EBS (European Business Service SRL) a dezvoltat pentru  Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, un concept revoluționar, destinat în special studenţilor, dar şi altor persoane interesate.  Este vorba despre o aplicație ce presupune folosirea device-urile de tip smartphone sau tabletă şi care combină, în diferite proporții, elementele reale cu cele virtuale, prin intermediul tehnologiei AUGMENTED REALITY.

Browser-ul care face posibil acest lucru se numeşte JUNAIO şi poate fi descărcat gratuit în App Store sau Google Play de orice persoană care foloseşte un smartphone sau tabletă. După descărcarea aplicaţiei, orice utilizator va fi la un click distanţă de canalul creat special pentru ei şi anume "UNIVERSITATEA SIBIU".

Cum funcționează tehnologia AR?

Conținutul informativ ataşat Universității "Lucian Blaga" din Sibiu se poate vizualiza într-un mod aparte, prin îndreptarea camerei foto către oraş. Smartphone - ul şi tableta facilitează accesul informațiilor din online, care apar ca nişte pete plutitoare suprapuse pe camera de luat vederi.

Pentru a fi direcționat către ecranul de informare dorit, trebuie accesat un anumit punct de interes (POI). Acest POI  conține o scurtă prezentare a instituției, dar şi câteva butoane de navigare ce vor trimite utilizatorul către HOME PAGE (pagina web a instituției):  ARATĂ RUTA (poziţionarea, pentru a vedea distanţa şi ruta de parcurs până la POI ) şi SUNĂ LA SECRETARIAT. Pe lângă aceste funcții, în viitorul apropiat va fii adăugat un buton de navigare care va permite vederi panoramice la 360° ale ULBS.

Promovarea digitală a universității este facilitată şi prin browserul mobil AURASMA, care acceptă orice tip de conținut grafic fără a direcționa utilizatorii către alte locații. Acesta se poate descărca gratuit în  App Store sau Google Play.

Scopul informativ al acestui concept este de a oferi posibilitatea studenţilor din Sibiu, de a accesa informaţii într-un mod intuitiv şi dinamic.

 

Bianca Ioana Pescaru

 

Poze atasate
Realitatea a devenit augmentată
Comentarii