• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Realitatea din spatele definitiilor economice

Realitatea din spatele definitiilor economice

În era informațională în care ne aflăm, o eră cu schimbări rapide, cu termeni economici, educația financiară şi cunoştințele în domeniul investițiilor sunt vitale.

V-ați gândit să vă deschideți propria afacere, dar nu cunoaşteți ce paşi trebuie să urmați? Un Joc de întreprindere ar fi binevenit pentru fiecare dintre noi.

De o astfel de experiență s-au bucurat elevii Colegiului Național “Gheorghe Lazăr", Sibiu, care au asistat la o simulare managerială. Evenimentul a fost organizat de către Facultatea de Științe Economice, în cadrul programului Zilele Porţilor Deschise la ULBS .

Economiştii dotați, Mihai Țichindelean şi Alin Opreana, i-au ghidat pe elevii entuziasmați pe tărâmul investițiilor şi i-au ajutat să ia cele mai importante decizii pentru a-şi întemeia o companie prosperă.

Pentru început elevii au făcut cunoştință cu termenii economici, au însuşit regulile jocului, iar pe parcursul rundelor au învățat să echilibreze indicatorii economici pentru ca firma lor să cunoască culmile succesului. Profesorul Dan Ioan Dorin, care a fost alături de elevii săi, a găsit util jocul propus de coordonatori : "Consider că acest joc este o aplicație benefică pentru elevi, mai cu seamă că are legătură şi cu matematica din cadrul programului şcolar". Alin Oprean a afirmat : "Prin acest joc ne-am propus ca elevii să cunoască nu doar aspectele teoretice, dar şi să exerseze prin practică, să vadă ce se întâmplă în spatele definițiilor economice ". Participanții au fost activi şi dinamici pe toată durata workshop-ului , calculând cu dibăcie,conform algoritmului, pentru a ajunge la rezultatul propus.

Spre finalul jocului, mulțumit de activitatea participanților, de atenția cu care au urmărit aceştia etapele desfăşurării jocului, dar şi de precizia calculelor efectuate, Mihai Țichindelean a afirmat : "Nu pot să mă abțin să nu spun: să fiți mândri de liceul pe care-l reprezentați, pentru că eu sunt şi voi fi". Toți cei prezenți au fost felicitați pentru efortul depus, iar elevii au rămas mulțumiți de jocul interactiv, menționând că doresc să mai participe la astfel de activități.

Decuseară Corina

Denisa Alexandra Dobre

 

Poze atasate
Realitatea din spatele definitiilor economice
Comentarii