• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Research and Education for a Knowledge Based Society

Research and Education for a Knowledge Based Society

Cu ocazia împliniri a 45 de ani de continuitate în învăţământul superior sibian, la Facultatea de Medicină a avut loc, în data de 15. 05. 2014, festivitatea de deschidere a Conferinţei Internaţionale Studenţeşti "Research and Education for a Knowledge-Based Society".

Participanţilor le-a fost prezentată întreaga Universitate, care se bucură de recunoaşteri naţionale şi internaţionale, apoi a fost invitat să ia cuvântul prof.univ.dr.ing. Constantin Oprean, care a vorbit despre importanța cercetării ştiințifice şi despre resursele energetice, care după spusele dânsului, sunt foarte importante şi care ar trebui să devină cât mai accesibile.

Următorul invitat la microfon a fost prof. univ. dr. ing. Claudiu V. Kifor, care i-a felicitat pe studenţii ULBS pentru implicarea permanentă în toate activităţile universităţii. Spre finalul deschiderii oficiale a luat cuvântul, invitatul special, profesorul universitar Milan Tuba din Serbia, care nu se află la prima vizită în universitatea noastră, urmând apoi ca două studente deosebite să încheie discursurile.

Doamna prof. univ. dr. Mioara Boncuţ a fost felicitată pentru că a avut iniţiativa acestei conferinţe declarând pentru Update că "principalul scop al aceste conferințe a fost acela de a reuni pentru prima dată, conferințele internaționale care se desfăşurau pe parcursul unui an universitar.

Anul acesta au venit studenți din Germania, Franța, Belgia sau Serbia iar asta ne-a bucurat foarte mult."

La final participanții au putut asista la două workshop-uri, unde s-au discutat teme precum advertisingul online sau accesul la datele de baze ştiințifice.

 

 

Sânziana Staicu

Cristian Lazăr

 

Poze atasate
Research and Education for a Knowledge Based Society
Research and Education for a Knowledge Based Society
Comentarii