• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Restauratori pentru o zi

Restauratori pentru o zi

Departamentul de Conservare şi Restaurare din cadrul ULBS, şi-a deschis porţile, joi, 10.04.2014, pentru toţi liceenii dornici de a face cunoştinţă cu oferta de studii.

Elevii au fost întâmpinaţi de conf.univ. dr. Livia Bucşa, care le-a prezentat întreaga universitate, şi care le-a explicat ce înseamnă să fii specialist în domeniul Conservare şi Restaurare.

Cu acest prilej elevii au aflat materiile care se studiază, au cunoscut profesorii, au vizitat laboratoarele, au aflat de parteneriatele cu Muzeul Naţional Astra şi Muzeul Naţional Brukenthal, dar şi de oportunităţile de a studia în străinătate (Italia sau Germania) prin Bursa Erasmus. De asemenea ei au putut vedea şi o serie de lucrări realizate de studenţi.

Manifestarea s-a încheiat cu un atelier practic, îndrumat de studenţii din anul II, la care liceenii au participat încântaţi.

Sînziana Staicu

 

Poze atasate
Restauratori pentru o zi
Restauratori pentru o zi
Comentarii