• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Reuniunea Institutelor Confucius din Europa Centrală şi de Est

Reuniunea Institutelor Confucius din Europa Centrală şi de Est

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu a fost prezentă la reuniunea Institutelor Confucius şi a sinologilor din Europa Centrală şi de Est.

În data de 23 mai 2014 a avut loc la Zagreb (Croația) o reuniune a reprezentanților Institutelor Confucius şi a sinologilor din țările Europei Centrale şi de Est la care au participat înalți oficiali chinezi: doamna Liu Yandong- membru al Biroului Politic al Comitetului Central al PCC si vice-premier; doamna Xu Lin- director general al Hanban, Ministrul Educației, Ministrul Sănătății şi Familiei, Ministrul Cercetării, Dezvoltării şi Tehnologiei.

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu a fost reprezentată la acest eveniment de către prof. univ. dr. ing. DHC Constantin Oprean, Preşedinte al Senatului ULBS şi Preşedinte al Institutului Confucius din Sibiu.

În cadrul acestei întâlniri a fost prezentată analiza activității Institutelor Confucius din țările Europei Centrale şi de Est şi au fost transmise felicitări pentru activitatea desfăşurată până în prezent. De asemenea, au fost prezentate obiectivele pe termen mediu şi lung ale Guvernului Republicii Populare Chineze privind dezvoltarea şi colaborarea prin intermediul Institutelor Confucius. În cadrul acestor discuții s-a afirmat clar suportul guvernului chinez pentru asigurarea şi dezvoltarea colaborarii pe toate planurile, inclusiv a dezvoltării româno-chineze.

În aceeaşi perioadă, în data de 24 mai 2014, Institutul Confucius de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu a primti vizita unei delegații a Centrului pentru Studiul Lumii Contemporane din China.

Vizita a fost organizată de către Institutul Social Democrat "Ovidiu Șincai" din Bucureşti, delegația fiind compusă din: Ai Ping- Preşedintele Executiv al Consiliului de Administraţie al Centrului de Studii pentru Lumea Contemporană (CSLC), fost Ministru adj. al Departamentului Internaţional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (DICPCC); Zhao Lei- Membru al Consiliului de Administraţie al CSLC, Director general adj. al Direcţiei Euroasia a DICCPCC; Zhu Xiaoshu- Cercetător adj., CSLC, Şef de serviciu adj., DICCPCC; Wang Xinwei- Cercetător adj., CSLC, Secretar II, DICCPCC, translator chineză-română; Jiang Feng- Secretar III, DICCPCC; Gao Yanyang- Funcţionar, DICCPCC; Li Ming- Consilier Politic, Ambasada R. P. Chineză la Bucureşti; Adrian Marius–Dobre– Secretar General ISD; Maria-Manuela Catrina– Director Executiv ISD.

În cadrul vizitei a avut loc o prezentare a celor mai importante activități şi realizări ale Institutului Confucius din Sibiu, precum şi proiectele viitoare în vederea intensificării prieteniei româno-chineze, fundamentată pe o colaborare academică, culturală şi ştiințifică.

Comentarii