• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Rezultatele concursului de admitere 2013 ULBS

Rezultatele concursului de admitere 2013 ULBS

 Pentru Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, rezultatele concursului de admitere au fost şi de această dată favorabile.

 

Gradul de ocupare

În urma celor două sesiuni de admitere organizate de Universitate, în lunile iulie, respectiv septembrie, s-au ocupat 64.5% din cele 4170 de locuri disponibile oferite de cele nouă facultăți pentru studiile de licență şi 58,5% din cele 2885 de locuri puse la bătaie de către opt facultăți pentru studiile de masterat.

Mai mult, locurile bugetate pentru studiile de licență au fost ocupate într-un procent satisfăcător de 95.5%, iar gradul de ocupare a locurilor bugetate pentru studiile de masterat a atins procentul de 96,5%.

 

Cele mai căutate facultăți

După cum a declarat şi rectorul Universității, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, s-a păstrat "trendul ascendent al interesului candidaților pentru Facultatea de Inginerie, Facultatea de Medicină şi Facultatea de Științe Economice." Acestea au fost urmate îndeaproape de Facultatea de Științe Socio-Umane, Facultatea de Științe şi  Facultatea de Litere şi Arte. Cele mai puțin căutate instituții au fost Facultatea de Drept şi cea de Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului, facultăți care au reuşit să ocupe doar o treime din locurile puse la dispoziție studenților.

Aşadar, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu mulțumeşte studenților care s-au înscris în cadrul facultăților şi se concentrează în continuare pe dezvoltarea unor programe de studii cât mai competitivă.

 

Raluca - Andreea Sopa.

 

 

Comentarii