• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

RISE Project, de la teorie la practică

RISE Project, de la teorie la practică

Departamentul de Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice a devenit, timp de patru zile, atelier de investigații de tip RISE Project.

În perioada 21-24 noiembrie, 26 de  studenți ai acestor specializări au participat la o sesiune practică de investigații cu tema ,,Follow the money", realizată împreună cu jurnaliştii RISE Project, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii din România.

De ce ,,Follow the Money"?,, Majoritatea investigațiilor pe care le facem au ca punct de interes banii şi puterea pe care o aduc aceştia", ne-au lămurit jurnaliştii.

Studenții au descoperit câteva din tehnicile jurnalismului de investigație, fiindu-le prezentate o serie din metodele de documentare, strategiile folosite de jurnaliştii RISE Project pentru vizualizarea datelor şi felul în care îşi fac munca de teren. Pe lângă activitatea realizată în fața laptopului, studenții s-au implicat şi în realizarea unor investigații,  coordonați de jurnaliştii RISE. După documentarea prealabilă, au părăsit,,atelierul de investigații", pornind la pas prin oraş. Au pus în practică ceea ce au învățat în prima zi: ce, unde şi cum să caute. Au făcut fotografii, au pus întrebări şi au creat legături. Încetul cu încetul, totul a început să prindă contur. Practica nu le mai era aşa de străină ca înainte.

,,Experiența pe care am trăit-o în aceste zile, a fost unică. Pe lângă faptul că am descoperit foarte multe lucruri noi, am legat şi prietenii. Am avut multe de învățat atât de la reporterii cât şi de la oamenii RISE, pe care îi mai aşteptăm, cu drag, la Sibiu", ne-a spus Alexandra Drăguț, studentă în anul II la Jurnalism.

Echipa RISE, prin cei patru jurnalişti delegați să susțină workshop-ul, a împărtăşit fără rezerve o parte din activitatea sa, stârnind cu adevărat interesul viitorilor jurnalişti şi specialişti în Relații Publice.

,,Am fost foarte surprinşi de numărul mare de studenți care au fost interesați să participe la acest proiect. Ne-a bucurat faptul că aceştia au fost foarte curioşi şi că am reuşit să le arătăm şi altceva față de ce făceau la facultate.", a declarant pentru Update Victor Ilie, jurnalist RISE.

Investigația nu s-a sfârşit odată cu terminarea work-shop-ului. Reporterii RISE şi studenții continuă documentarea pentru a putea publica două dintre cele mai bune subiecte.

Elena Andrei

Mădălina Micu

 

 

 

 

 

Poze atasate
RISE Project, de la teorie la practică
RISE Project, de la teorie la practică
Comentarii