• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Roboti autonomi în actiune

Roboti autonomi în actiune

În timpul şcolii de vară am participat  ca voluntar la Facultatea de Inginerie unde s-a desfăşurat Workshop-ul intitulat Roboţi Autonomi în Acţiune .

Tema prezentării a fost epoca preistorică populată de roboţi. Ei sunt construiţi  timp de trei luni, fiind sisteme complexe cu inteligenţă artificială, având propria sursă de energie,iar prin intermediul laptopului se face programarea schimbându-se strategia (roboţii se pot deplasa mai repede sau mai încet).

Studenţii au petrecut luni de zile în laboratoare, lucrând  în echipă şi  au conceput anumite planuri, pentru ai învăţa pe roboţi să culeagă fructe din copaci, să folosească focul sau să vâneze. Toate acestea trebuiau să se desfăşoare în 90 de secunde.  

Costul unui robot se ridică la preţul de 2.000 euro .

După terminarea workshop-ului am fost invitaţi de studenţi  în două săli de laborator unde ne-au prezentat mai multe aparate construite de ei pentru prezentarea practică la examenul de licenţă.

Studenţii îşi pot dovedi creativitatea, spiritul de echipă şi limitele în a construi ceva. Pentru ei este foarte important, deoarece există posibilitatea să lucreze la anumite proiecte concrete, care le duc până la capăt, de la prima idee pe hârtie şi până la realizarea efectivă, ceea ce este esenţial. Pur şi simplu aplică ce a invăţat, câteodată fiind chiar greu de demonstrat. 

Vlad Suciu,

Seminarul  Teologic Ortodox "Sf. Mitropolit Stefan" Alba-Iulia.

 

 

Poze atasate
Roboti autonomi în actiune
Roboti autonomi în actiune
Roboti autonomi în actiune
Roboti autonomi în actiune
Comentarii