• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Sapte zile de film Latino-American

Sapte zile de film Latino-American

Centrul Cultural Latino-American din cadrul Universității  "Lucian Blaga" din Sibiu a organizat timp de şapte zile Săptămâna Filmului Latino-American. Cu această ocazie, pasionaţii celei de-a şaptea arte au putut urmări filme artistice puse la dispoziție de Ambasada Americii Latine la Bucureşti. 

Festivitatea de deschidere a săptămânii de film a avut loc în Aula Magna a Facultății de Drept în data de 28.10.2013, iar la ceremonie au participat Ambasadorul Statelor Unite Mexicane Agustin Guiterrez Canet, decanul Facultăţii de Drept Ioan Leş, preşedintele Consiliului Judeţean Ioan Cindrea şi Ioan Bondrea, rectorul Universităţii  "Lucian Blaga" din Sibiu.               

 "Cultura este cea care ne uneşte cel mai mult. Avem o origine comună, latină. Am moştenit măreţia Imperiului Roman, tradiţiile şi valorile. Industria cinematografică este foarte dezvoltată în Mexic şi începând de azi vă puteţi bucura de aceste opere latino-americane’’ a declarat Excelenţa sa, Agustin Guiterrez Canet, ambasadorul Statelor Unite Mexicane. La rândul său, rectorul ULBS, prof. univ dr. Ioan Bondrea a subliniat: "Noi avem parteneriate cu toate țările din America Latină şi cu universitățile şi vom invita ambasadorii ţărilor latino-americane la diferite manifestări."

În cadrul Săptămânii Filmului Latino-American au fost difuzate opt filme:

                 • Ziua 1 - 28 octombrie 2013, EL ESTUDIANTE (dramă)

                • Ziua 2 - 29 octombrie 2013, DOS HERMANOS (dramă/comedie)

                • Ziua 3 - 30 octombrie 2013, SE EU FOSSE VOCE 2 (comedie)

                • Ziua 4 - 31 octombrie 2013, LA MUJER DE IVAN (dramă)

                • Ziua 5 - 1 noiembrie 2013, PANTALEON Y LAS VISITADORAS (comedie/dramă)

                • Ziua 6 - 2 noiembrie 2013, HELLO HEMINGWAY (dramă) şi WHISKY (comedie/dramă)

                • Ziua 7 - 3 noiembrie 2013, MANUELA SAENZ (dramă)

 Evenimentul a fost posibil cu sprijinul GRULAC, Grupul Ambasadorilor din Statele Americii Latine şi Caraibelor, a cărui preşedinte este ambasadorul Republicii Chile, María Eliana Cuevas Bernales.

Inaugurarea oficială a Centrului Cultural Latino-American a avut loc în octombrie 2011. Acesta are menirea de a realiza proiecte culturale şi de cercetare comune, dar şi de a sprijini schimburi de experienţă şi material bibliografic. Acest fenomen cultural are ca principal obiectiv expunerea culturii latino-americane publicului sibian.

 

 Adina Ostafi

Laura Şoşa

 

 

Poze atasate
Sapte zile de film Latino-American
Sapte zile de film Latino-American
Sapte zile de film Latino-American
Comentarii