• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Sărbătorile de iarnă în stil studentesc

Sărbătorile de iarnă în stil studentesc

Pentru majoritatea studenţilor care învaţă în Sibiu, dar locuiesc în alte oraşe, vacanţa de Crăciun este ocazia de a se întoarce acasă şi de a petrece sărbătorile alături de familie şi  prietenii din copilărie. Dar nu toţi studenţii vor sau reuşesc acest lucru.

Motivele pentru care studenţii ajung să rămână în cămine de sărbători diferă, dar de cele mai multe ori sunt o combinaţie de factori economici şi logistici.

Alina Furdui, masterandă în anul I, a declarat că este primul an în care se află de sărbători departe de familie. Programul încărcat de la serviciu nu îi permite să plece acasă.  ,,Nu am un plan dinainte stabilit, dar mi-am propus să mă bucur de frumuseţea sărbătorilor alături de colegele de cameră, care, practic, acum reprezintă ce-a de-a doua familie. Este clar că îmi va lipsi mâncarea făcută de mama, dar ne vom strădui să gătim mâncăruri tradiţionale şi să trăim pe deplin sărbătoarea magică a Crăciunului" a completat Alina.

Studenții care aleg să rămână în campus pot intra rapid în atmosfera de sărbătoare. În fiecare an, căminele sunt decorate şi pregătite să îl întâmpine pe Moş Crăciun.  Studenţii organizează petreceri, noaptea albă a filmelor de Crăciun, dar şi schimburi de cadouri, deci se pot bucura de un ambient asemănător celui de acasă.

În vacanţa de iarnă sunt deschise doar căminele 3 şi 7 pentru cei care aleg să rămână în Sibiu, dar şi pentru studenţii străini ai universităţii.Ca în fiecare an, o parte se vor întoarce în ţara natală cu poveşti despre cum e să fi student în România, iar cei  mai curioşi vor rămâne. Aceştia, fie  s-au lăsat convinşi de colegi, fie au auzit poveşti despre cât de bună e mâncarea românească, despre vinul cu scorţişoară şi aromă de portocale, dar şi despre tradiţiile noastre şi au decis să ne cunoască mai bine ţara.

 

Sînziana Staicu

Georgiana-Maria Joică

 

Poze atasate
Sărbătorile de iarnă în stil studentesc
Sărbătorile de iarnă în stil studentesc
Sărbătorile de iarnă în stil studentesc
Comentarii