• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Scoala altfel - Să stii mai multe, să fii mai bun!

Scoala altfel - Să stii mai multe, să fii mai bun!

Anul acesta, cunoscutul program Școala Altfel, pentru copiii din şcoli şi licee a venit cu noi activități şi cu un nou motto în perioada 1-4 aprilie. Programul, preluat cu succes din occident anul trecut, şi-a ales o exclamație motivațională pe măsură: Să ştii mai multe, să fii mai bun!

Programul constă în derularea unui orar special pregătit pentru toate unitățile de învățământ, în care se întreprind activități cu caracter non-formal. Pe toată durata săptămânii alocate activităților elevii au avut obligația de a participa la o serie de evenimente şi concursuri. Prezențele au fost înregistrate în cataloage la secțiunea purtare. Acest lucru va ajuta inspectoratele şcolare la sfârşitul anului pentru a înregistra feedback-ul în legătură cu acest program, care este încă în dezvoltare.

Săptămâna a fost încununată de activități extraşcolare cu rol de formare a celor mici în diferite domenii. Printre acestea s-au numărat activitățile culturale, sportive, activitățile de educație pentru sănătate şi un stil de viață sănătos, protecția mediului şi nu în ultimul rând, activitățile de educație pentru reacții corecte în situații de urgență şi educație rutieră.

Elevii au avut ocazia de a învăța cum să se poarte în societate şi cum să comunice eficient. De asemenea, au dobândit abilități de lucru în echipă, dar şi de leadership în cadrul diferitelor concursuri organizate. Copiii şi cadrele didactice au privit numeroase power-point-uri ilustrative în legătură cu diferite modele de comportament în şcoli, cu scopul de a preveni violența, absenteismul şi delicvența juvenilă. O altă activitate benefică întreprinsă de-a lungul zilelor altfel a constat în discuțiile tematice cu acelaşi tipar.

Printre persoanele participante la program s-au numărat polițiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalității şi din cadrul Serviciului Rutier şi pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cpt. Dumitru Croitoru Sibiu.

Câteva din activitățile elaborate i-au învățat pe copiii prezenți la Săptămâna Altfel cum echipajele SMURD salvează vieți, cum se consultă o bibliotecă şi cum se fabrică pâinea.

Cristina Bălău

Cătălin Zdîrcea

 

Poze atasate
Scoala altfel - Să stii mai multe, să fii mai bun!
Scoala altfel - Să stii mai multe, să fii mai bun!
Scoala altfel - Să stii mai multe, să fii mai bun!
Scoala altfel - Să stii mai multe, să fii mai bun!
Comentarii