• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Scoala altfel, jocuri si zâmbete

Scoala altfel, jocuri si zâmbete

S-au deschis larg porţile pentru elevii sibieni, cât şi pentru cei veniţi din alte judeţe. S-a organizat o săptămână dedicată activităţilor în care elevii de liceu împreună cu profesorii coordonatori s-au strâns la cele 9 facultăţi din Sibiu, timp de cinci zile. Aceştia au participat împreună cu profesorii coordonatori la workshop-uri, la discuţii libere cu cadrele universitare şi studenţii.

La Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, elevilor li s-au prezentat sălile de curs, laboratorul de radio, precum si cel de televiziune, dar au avut şi ocazia să vadă cum se face o campanie publicitară. Aceştia au fost "Jurnalişti pentru o zi" şi a fost un bun prilej pentru ei să învețe să redacteze o ştire, îndrumați de conf.univ.dr. Ioana Crețu, iar în cadrul workshop-ului "Let’s go advertising" au asimilat cunoştințe despre publicitate, reclame, brand-uri, sub atenta îndrumare a lect.univ.dr Ioana Bărbulescu. Dar au descoperit şi tainele vorbitului în public, în cadrul "Public speaking" susținut de lect.univ.dr. Minodora Sălcudean. 

Printre activităţile interesante ce s-au desfăşurat întâlnim workshop-uri precum: proces penal simulat la Facultatea de Drept, acordarea de prim ajutor la Facultatea de Medicină. La Facultatea de Litere şi Arte au participat la workshop-uri de limba germană sau engleză, iar la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecția Mediului au descoperit secretele lumii alimentului prin microscop. La Facultatea de Teologie elevii au participat la dezbateri pe teme teologice împreună cu profesorii. La Facultatea de Inginerie a avut loc un workshop despre roboţii autonomi.

Cătălina, elevă în clasa a X-a, la Colegiul Naţional Pedagogic "Andrei Şaguna", a spus, cu  zâmbet larg şi cu emoţii: "Am rămas cu un bagaj de cunoştinţe foarte complex. Activităţile mi se par foarte interesante. A fost primul meu contact cu aşa ceva. Cu siguranţă mi-ar plăcea să repet această experienţă, a fost una foarte plăcută şi m-a determinat să privesc spre o carieră în radio."

Ei au fost încurajaţi să desfăşoare activităţi de educaţie, care să le asigure o tranziţie echilibrată de la adolescenţă la maturitate, astfel încât să-i ajute să se dezvolte personal.

"Cred că este o acţiune benefică. În ceea ce îi priveşte pe elevi, le-am propus activităţile ULBS şi mai ales "Jurnalist pentru o zi", pentru că am vrut să le ofer o altă perspectivă decât aceea de cadru didactic pe care o au în timpul liceului. Activităţile pe care le organizaţi sunt interesante. Nici noi nu ne-am aşteptat să fim aşa încântaţi şi sperăm să ne revedem anul viitor", ne-a spus Mihaela Păltineanu, coordonatoarea liceenilor şi profesoară la Colegiul Naţional Pedagogic "Andrei Şaguna".

"Ne bucurăm că un număr atât de mare de elevi au descoperit câteva din secretele fascinantei lumi universitare. Sperăm că aceste vizite au reuşit să îi apropie pe elevi de mediul universitar şi să contribuie la luarea unei decizii în ceea ce priveşte viitorul lor profesional. Și, nu în ultimul rând, au descoperit paleta extrem de bogată şi variată pe care le-o oferă Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, în formarea şi dezvoltarea lor profesională", a declarat Prof.univ.dr.ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

 Roxana Șteică

Iuliana Rof

Poze atasate
Scoala altfel, jocuri si zâmbete
Scoala altfel, jocuri si zâmbete
Scoala altfel, jocuri si zâmbete
Scoala altfel, jocuri si zâmbete
Comentarii