• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Scoala altfel la ULBS

Scoala altfel la ULBS

Ziua Porților Deschise" în cadrul ULBS, un eveniment care se adresează nu doar elevilor de liceu, ci şi altor persoane interesate de mediul academic, se va desfăşura în perioada 7-11 aprilie. Programul vizitei va include vizitarea sălilor de curs şi a laboratoarelor, participarea la diverse activități didactice, prezentarea ofertei educaționale, discuții libere cu cadrele didactice şi studenții precum şi prezentarea oportunităților de studiu în străinătate.

        Laboratoarele din cadrul Școlii Altfel vor cuprinde grupe formate din 10 până la 60 elevi.

        Facultatea de Știinte Socio-Umane: Jurnalist pentru o zi; Concurs de articole pe o temă dată; Ce este sărăcia: tipuri de sărăcie şi indicatori social; Labirintul dorinţelor la vârsta pensionării; "Unde dai şi unde crapă" în etica asistenţială; Gesturi, mimică, postură. Comunicarea  nonverbală în spaţiul social; Strategii pentru o  negociere de succes: managementul impresiei, norma reciprocităţii, dezvăluirea sinelui, puterea atitudinii; Reguli esenţiale pentru formularea întrebărilor într-un chestionar; De la "societatea permanenţei" la "autostrăzile informaţionale". Societatea riscului? Pandemii, catastrofe şi terorism; Identitate etnică, toleranţă şi discriminare pozitivă. Sociologia măştilor: eu şi avatarurile mele; Dezvoltarea inteligenţei emoţionale, dezvoltarea abilităţilor de comunicare; Cercul de arheologie; Arheolog pentru o zi; Conservator-Restaurator pentru o zi; Parlamentar pentru o zi; Pentru şcoala mea, pentru comunitatea mea, pentru mine; Sate la capătul pământului. Istorie şi viitor al comunităţilor săseşti din Transilvania (program desfăşurat în limba gemană); O zi în natură Responsabilitatea omului faţă de resursele natural (program desfăşurat în limba germană sau română); Workshop - Model United Nations - MUN (Simularea Consiliului de Securitate al ONU).

        Facultatea de Știinte Economice: Învăţământul economic - oportunităţi şi perspective; Viaţa mea – cariera mea; Each one teach one; Cultura lecturii în viaţa tinerilor; Student pentru o zi/Ziua porţilor deschise; Joc de întreprindere; Concursul: Tânărul economist.

        Facultatea de Drept: Proces penal simulate; Cum să îţi transformi hobby-ul în meserie;  Creativitate - exerciţii de gândire creativă;

        Facultatea de Medicină: Training de Prim Ajutor în licee; Rămâi negativ; Smoke Free Days; O altă viaţă; Ateliere în holul facultăţii.

        Facultatea de Litere şi Arte: Workshop de scriere creativă în limba germană; Cum să citim –Biblioteca ASTRA; Workshop de actorie, Workshop de actorie şi film; Curiozități gramaticale; primele cuvinte chinezeşti; Workshop de interpretat (limba germană); Interpretări de texte din literatura universală; Cenaclul cenaclurilor; Şi eu sunt absolventă a secţiei de franceză- intilnire cu tineri care si-au construit cariere frumoase; Limba franceză contemporană, curs interactiv urmat de exerciţii gramaticale; Workshop de dans şi mişcare scenică; De ce iubim Franța; Muzeul şi cartea – imaginea şi textul, ghidaj special, Muzeul Naţional Brukenthal (Galeria de Artă Europeană şi Biblioteca Brukenthal); Workshop de vorbire scenică.

        Facultatea de Științe Agricole, industrie alimentară şi protecția mediului: Dezbatere – joc cu tema "Aliment – sănătate – viaţă echilibrată"; Atelier miniproducţie produse de panificaţie; Atelier miniproducţie produse zaharoase; Joc de producţie industrială- managementul resurselor; Descoperă lumea alimentului prin microscop; Fascinanta lume a chimiei din perspectiva alimentului; Controlul peroxidazei în legume şi fructe supuse procesării în industria conservelor de legume şi fructe; Ce este mustul de struguri şi cum se transformă în vin; Analiza factorilor de mediu în laboratorul de protecţia mediului;

        Facultatea de Științe: Câteva forme geometrice cu proprietăți surprinzătoare; Microsoft Student Partner (aplicații practice de informatică); Supersocietăți–lumea fascinantă a furnicilor; Biodiversitatea şi impactul antropic în Valea Argintului; Farmacii cu rețete gratuite – plante medicinale; Memoria pietrelor; Competiție de mini baschet/fotbal/volei; Matematică, tip M1(pregătire pentru examenul de bacalaureat); Biologie-Diversitatea lumii vii; Biologie - Ereditatea şi variabilitatea – concepte, transmiterea caracterelor, recombinare genetică; Informatică.

        Facultatea de Inginerie: Sisteme mecatronice aplicate –"roboţi în acţiune"; Proiectare grafică asistată de calculator - Proiectează folosind calculatorul!; Workshop -  prezentare produse textile tehnice si neconvenţionale cu aplicaţii pentru industria auto şi alte domenii speciale; Universul jocurilor pe calculator (prezentare a firmei Ubisoft - producătoare de jocuri pe calculator); Cariere de succes; Zilele Porţilor Deschise - Departamentul de Calculatoare şi Inginerie Electrică; Student pentru o zi; Improvizaţie pe o temă dată dintr-un laborator, rezolvarea unor exerciţii de creativitate; Aplicaţii 5S în laborator; Zilele Porţilor Deschise - Departamentul de Inginerie Industrială şi Management.

        Vizita se va face pe bază de programare, iar evenimentul se va desfăşura simultan în toate cele 9 facultăți ale ULBS, în intervalul orar 8:00 – 14:00.

Pentru programarea activităţilor şi a vizitelor în cadrul programului Zilele Porţilor Deschise la ULBS persoana de contact este:

 

Ec. Claudia Lup

Specialist Marketing

E-mail: marketing@ulbsibiu.ro

Direcţia de Comunicaţii şi Marketing

 

Bianca Pescaru

Ioana Radu

Poze atasate
Scoala altfel la ULBS
Comentarii