• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Scoala de iarnă formează specialişti în cardiologie

Scoala de iarnă formează specialişti în cardiologie

Școala de iarnă organizată de Clinica Polisano din Sibiu, în colaborare cu ULBS a acordat studenților şansa de a lucra alături de cadre didactice şi cercetători, în domeniul imagisticii medicale şi cardiologiei intervenționale. Studenți din centre universitare precum Cluj, Târgu-Mureş şi Iaşi au participat, în perioda 17-23 februarie, la Școala de iarnă, unde au avut posibilitatea de a se specializa în cele două domenii.

Admiterea s-a facut pe baza analizării dosarului de candidatură ce trebuia să cuprindă o recomandare din partea coordontorului de an şi  o scrisoare de intenție a candidatului . S-au putut înscrie doar studenții integralişti din anii universitari V şi VI. Pe parcursul celor trei săptămâni de pregătire, cei care au aplicat la acest program au beneficiat de cazare şi masă, fiind găzduiți pe parcursul desfăşurării lucrărilor practice.

 ,,Consider că astfel de acțiuni sunt menite să aducă un plus de valoare în formarea studenților, cu atât mai mult cu cât activitățile s-au desfăşurat sub îndrumarea unor excepționali specialişti din domeniu" a declarat dr. Daniela Preda, Director al Serviciului de Relații Internaționale şi Programe Comunitare.

Acest proiect s-a desfăşurat sub îndrumarea  următoarelor cadre didactice: prof.univ.dr. Cosmin Mihalache de la Facultatea de Medicină "Victor Papilian" din Sibiu, medic primar în Medicină Nucleară şi doctor în Anatomie şi Embriologie Umană; Dr. Adrian Șanta - conferențiar al Facultății de Medicină "Victor Papilian", medic primar în Radiologie şi Imagistică Medicală, vice-preşedinte al Societății Române de Radiologie-Imagistică precum şi al Societății Române de Imagistică prin Rezonanță Magnetică, membru în Comitetul Director al Societății Române de Ultrasonografie în Medicină şi Biologie şi al Societății Europene de Radiologie şi dr. Nicolae Florescu, medic în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Bucureşti, un specialist cu o experienţă bogată în cardiologia intervenţională.

 

                                                                              Ioana Radu

Bianca Pescaru

Poze atasate
Scoala de iarnă formează specialişti în cardiologie
Comentarii