• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Scoala de vară - Alege-ti cariera SMART !

Scoala de vară - Alege-ti cariera SMART !

Pentru a descoperii oportunitățile oferite de vastele specializări şi cum se desfăşoară viața de student, Universitatea "Lucian Blaga"dă startul celei de-a treia ediții a Școlii de Vară de la Sibiu - Alege-ți cariera SMART ! desfăşurată în perioada 20 - 26 iulie.

Timp de o săptămână  elevi din clasele a X-a şi a XI-a vor participa la diverse workshop-uri în care vor fi transpuşi în situația reală a viitoarei cariere, fiecare facultate propunând unul sau mai multe workshop-uri care să răspundă diverselor specializări, acestea fiind organizate de cadrele didactice şi de studenții ULBS.

"De exemplu, unul dintre workshop-urile propuse vizează selectarea unui grup de 20 de elevi care să fie reporterii Școlii de vară. Ei vor face fotografii, îşi vor intervieva colegii, vor scrie reportaje, ştiri şi comunicate de presă din interior, articole care vor fi apoi publicate în Newsletter-ul UpDate al ULBS", a exemplificat prorectorul Livia Ilie.

Din cadrul programului nu vor lipsi activitățile sportive, serile distractive, programele turistice şi excursiile la Păltiniş. Locațiile vor fi dintre cele mai diverse şi interesante, de la laboratoare specifice fiecărui workshop propus, până la acțiuni în aer liber.

Prorector, prof.univ.dr. Livia Ilie coordonatorul Şcolii de vară "Alege-ţi cariera SMART", a precizat: "Scopul acestei şcoli de vară este de a ajuta liceenii să îşi aleagă cariera potrivită, printr-un exercițiu realist, printr-un contact direct cu ceea ce pot practica la finalizarea studiilor universitare. Elevii vor fi puşi în contextul diverselor profesii, vor testa viața de student la Sibiu pentru a putea alege din diversitatea ofertelor puse la dispoziție de ULBS. Un element important îl reprezintă interacțiunea permanentă a elevilor cu studenții implicați în organizarea şcolii de vară. Succesul edițiilor precedente a stat tocmai în entuziasmul şi dedicarea studenților şi profesorilor noştri în organizarea şi desfăşurarea tuturor activităților".

Elevii care doresc să participe la Școala de vară organizată de ULBS vor trebui să îndeplinească două condiții: să aibă media generală a anilor de liceu absolviți până în prezent minimum 8.00 şi să redacteze un eseu de 200-400 de cuvinte în care să argumenteze motivele pentru care doresc să participe la Școala de vară "Alege-ți cariera SMART"!

Perioada de înscriere este până la 01 iunie 2015, iar taxa de participare este de 390 RON. Informații complete, precum şi toate formularele pentru înscriere şi regulamentul de participare pot fi accesate pe adresa www.scoaladevara.ulbsibiu.ro sau pe www.facebook.com/scoaladevara.

 

 

 

Comentarii