• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Seară cu mireasmă de poezie la Cafeneaua lui Hermann

Seară cu mireasmă de poezie la Cafeneaua lui Hermann

Cea de-a cincea ediţie a evenimentului “Cafeneaua lui Hermann" a fost găzduită în 13 noiembrie de Biblioteca Universităţii “Lucian Blaga" din Sibiu. Începând cu ora 18, oameni dornici de cultură au savurat la o ceaşcă de cafea sau ceai, o rafinată lectură de seară.

Rada Constantinov a dat startul serii literare prin a dezvălui că este prima oară când îşi citeşte poeziile în public. După ce a spus câteva cuvinte despre ea, tânăra scriitoare a început să recite din “Viaţă" ei şi să ne arate puţin din ce înseamnă să fii un “Actor mut", ea fiind fostă studentă la actorie în cadrul ULBS.

Rada a interacţionat cu publicul prin îndemnul dat anumitor spectatori de a-i citi câteva poezii deoarece, spune ea, mereu a fost curioasă să-şi audă scrierile pronunţate de altcineva. Apoi, alte poezii cu teme diverse au fost interpretate şi în “Noapte târzie", Radă ne-a prezentat un “Tablou de culori" şi a încheiat recitalul ei “Cum nimeni nu o face" în ropote de aplauze.

Seara a continuat cu actorul Constantin Podu, de la Bridge Theatre, care a umplut sala cu zâmbete. El a pornit “maratonul de poezii" cu “Mon amour" într-o notă amuzantă. Iar pentru a da şi mai mult în “penibil", cum a glumit el, a mai recitat câteva poezii pline de umor. Acesta s-a folosit şi de abilităţile de actor, prezentându-şi fiecare poezie ca şi când ar fi fost pe o scenă de teatru, însoţit mereu de aplauze.

În încheierea evenimentului, Cristina Pârvu din cadrul Bibliotecii ULBS, a mulţumit celor doi invitaţi şi tuturor celor prezenţi şi a înştinţat dorinţa instituţiei gazdă pentru o nouă ediţie “Cafeneua lui Hermann".

Proiectul a luat naştere în 2011, în urma seminarului “Strategii de marketing şi grupuri-ţintă specifice instituţiilor de cultură din mediul german" desfăşurat de Academia Evanghelică Transilvania din Sibiu (AET), cu sprijin financiar din partea Institutului pentru Relaţii Externe (Germania).

Alexandra Dobre

 

 

Comentarii