• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Secretele Microsoft Office

Secretele Microsoft Office

Casa de Cultură a Studenților Sibiu a organizat workshop-ul "Din secretele MS Office – Microsoft Excel & PowerPoint", la Facultatea de Inginerie, în 22 octombrie. În cadrul acestui workshop, realizat de ing. dr. Liliana Popescu şi ing. dr. Mihai Zerbes, accentul s-a pus pe partea practică, fiecare participant având oportunitatea de a-şi consolida abilitățile în domeniul IT. Tehnologia câştigă tot mai mult teren în viața cotidiană, iar realizarea acestui training vine în ajutorul studenților, dar şi a celor interesați, încercând să rezolve dificultățile pe care le au în viața de zi cu zi.

"Nu este prima dată când organizăm aceste tipuri de workshop-uri, toate vin în întâmpinarea studenților, ca o constatare a nevoilor de a afla mai multe în afara orelor de şcoală. Din păcate,programul tuturor studenților, de la toate specializările şi din toate facultățile este încărcat, iar asemenea tipuri de cursuri sau cunoştințe din domeniul IT, sunt absolut necesare şi binevenite pentru studenți, indiferent de facultate, fiind o completare a curriculei universitare", a precizat Directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu, Liliana Popescu.

Importanța acestui eveniment a fost dată şi de diversitatea participanților. Au fost prezenți studenți de la Facultatea de Inginerie, Facultatea de Științe Socio-Umane, Facultatea de Științe Economice precum şi studenți ai Facultății de Medicină.

Cei care au fost prezenți la curs au dobândit diferite abilități de lucru în Microsoft Excel şi PowerPoint, aflând informații despre folosirea lui în automatizări, diferite calcule de rezistență a materialelor, crearea diagramelor, realizarea lucrării de licență, şi diverse simulări.

  "Am învățat lucruri noi, care sigur mă vor ajuta pe viitor, să îmi pun bazele şi să îmi formez şi noi cunoştințe pentru viitorul job. Mi-a plăcut foarte mult şi mă bucură această inițiativă de a ajuta studenții." a afirmat Oana, studentă la Facultatea de Științe Socio-Umane.

La final, participanții au fost recompensați pentru munca depusă şi dorința de a învăța lucruri noi, cu o diplomă de participare.

 

Elena Magdalena Glaje

 

 

 

Poze atasate
Secretele Microsoft Office
Secretele Microsoft Office
Comentarii