• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Seminar cu mass media din Sibiu

Seminar cu mass media din Sibiu

În cadrul proiectului "Întâlnire cu presa", găzduit de Curtea Interioară a Primăriei Sibiu, în perioada 19-25 noiembrie, a avut loc o dezbatere între jurnalişti şi viitori jurnalişti, vineri, 20 noiembrie, în Sala de Conferințe.

Au fost abordate subiecte precum importanța practicii din perioada facultății, îndatoririle jurnaliştilor, starea jurnalismului local, avantajele şi dezavantajele profesiei de jurnalist. La această dezbatere au participat jurnalişti din presa locală, cadre didactice universitare: conf. univ. dr. Lucian Grozea, lect. univ. dr. Ioana Bărbulescu şi studenților de la Specializările Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice.

Expoziția panourilor cu prezentarea instituțiilor de presă, din Curtea Interioară a Primăriei, le-a permis studenților să îşi creeze o primă impresie despre presa locală şi, de asemenea, să adauge în agenda personală datele de contact ale jurnaliştilor. Această expoziție le permite oamenilor să afle cine sunt cei din spatele articolelor. Jurnaliştii prezenți la seminarul mass-media le-au spus studenților cine sunt şi ce fac la locul de muncă şi au subliniat că în exercitarea acestei meserii trebuie să facă sacrificii, să muncească foarte mult şi să exerseze pentru a avansa, pentru a ajunge jurnalişti mari. "Obişnuiți-vă să faceți mai multe lucruri într-o redacție, deci învățați mai mult şi faceți cât mai multă practică, doar aşa veți reuşi", ne-a spus Adelina Taifas, jurnalist la Tv Sibiu.

O problemă cu care se confruntă absolvenții a fost  adusă  în discuție de conf. univ. dr. Lucian Grozea, şi anume cum ar trebui să fie produsul finit al facultății, cât de bine trebuie să fie pregătit acesta,  şi care este soluția ca acesta să fie bine pregătit practic pentru a putea fi acceptat direct de instituțiile de presă.  

Reprezentanții media consideră că studenții trebuie să îşi facă mai multe cunoştințe, mai multe conexiuni, acest lucru fiind primordial în presă.  Contează foarte mult ce fac studenții, cât de mult se implică ei, "Nu există o rețetă, contează personalitatea lor şi formatul, cât de mult îşi doresc să se implice", a afirmat Alin Bratu jurnalist Turnul Sfatului. Jurnaliştii şi viitorii colegi şi-au propus să  organizeze mai des astfel de dezbateri atât pentru a discuta despre profesia de jurnalist şi calitățile textului jurnalistic, cât şi pentru a se cunoaşte şi a afla mai multe  de la cei care au experiență. Seminar cu mass media din Sibiu.

Iuliana Rof

Poze atasate
Seminar cu mass media din Sibiu
Seminar cu mass media din Sibiu
Seminar cu mass media din Sibiu
Comentarii