• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Sfântul Andrei, Apostolul românilor

Sfântul Andrei, Apostolul românilor

 

Biserica Ortodoxă îl sărbătoreşte în fiecare an la 30 noiembrie pe Sfântul Apostol Andrei, "Cel Întâi Chemat", Ocrotitorul României. Sinodul  Bisericii Ortodoxe Române a hotărât, în anul 1995, ca acestă zi să fie însemnată în calendarul bisericesc cu cruce roşie, iar în 1997 a fost proclamat Ocrotitorul României.

De asemenea, prin Lege încă din 2012 a fost adoptată de Senatul României ziua de 30 noiembrie, în care se face pomenirea Sfântului Apostol Andrei, ca fiind  "zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează".

A doua zi este Ziua Naţională a ţării, 1 Decembrie, care sărbătoreşte încheierea procesului de Unire a ţinuturilor româneşti într-un sigur stat.

Există o legătură, în afara faptului că cele două zile sunt vecine în calendar. Astfel, ele reprezintă "bornele" temporale ale începutului, respectiv sfârşitului unui proces. Acest proces a dat naştere  unui popor romanic creştin la gurile vechiului Donaris prin Apostolul Andrei şi s-a încheiat cu Unirea Principatelor la 1 Decembrie în Alba-Iulia.

Georgiana Maria Joică

Sînziana Staicu

 

Poze atasate
Sfântul Andrei, Apostolul românilor
Comentarii