• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Sibiu Bookfest 2013 (Re)Întânlirea cu cartea

 Sibienii au petrecut patru zile în compania cărților în cadrul evenimentului Sibiu Bookfest desfăşurat în perioada 6-9 iunie 2013. Piața Mică a devenit "strada cu cărți" unde pasionații de lectură au  ocazia să ia contact cu ofertele a peste 40 de edituri din România.

 "Iubitorii cărților au putut alege din cele mai noi apariții editoriale abia lansate la Bookfest 2013 săptămâna trecută, dar şi din titluri clasice din toate domeniile, albume, ediții de colecție, dicționare, cărți de ficțiune, educaționale, de dezvoltare personală, carte spirituală, cărți pentru copii, etc", a declarat Cosmin Marcu, unul dintre organizatorii festivalului.

Cele mai căutate cărți au fost cele de istorie, ficțiune şi dicționarele de limba germană. Cum în toate poveştile există confruntarea dintre bine şi rău, răul anul acesta se pare că a fost ploaia, care a făcut ca "strada cu cărți" să fie una pustie. Eugenia Mihai, reprezentanta Editurii Corint a afirmat: " Ploaia a fost îngrozitoare, în fiecare zi a plouat. Nepotrivite au fost aceste corturi mici. Dacă ar fi existat un cort mai mare, atunci ar  fi fost mai bine şi pentru noi şi pentru vizitatori, aşa noi ne-am adăpostit de ploaie, dar ei au fugit."

Elena Badea

 

 

Comentarii