• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Sibiu, capitală regională

Sibiu, capitală regională

Preşedintele Consiliului Județean Ioan Cindrea afirmă că "regionalizarea trebuie să aducă mai multă unitate şi cred că nu trebuie să intrăm in competiție cu Braşovul", în cadrul conferinței "Sibiul şi regionalizarea administrativă: perspective şi oportunităţi", organizat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, prin Departamentul de Relații Internaționale, Științe Politice şi Studii de Securitate, a organizat sub egida Dialogurile ULBS.

Scopul conferinței a fost acela de a evidenția mai multe opinii privind perspectiva regionalizării administrative a României. Accentul s-a pus  pe rolul administrativ al Sibiului în cursul istoriei precum şi avantanjele de care se bucură Sibiul, ca şi posibilă capitală regională față de celelalte oraşe competitoare.

Avantajele evidențiate de invitați au făcut referire la accesibilitatea rutieră foarte bună,  la istoria bogată în aspecte favorabile şi desigur, la faptul că Sibiul a devenit un brand  în întreaga lume  iar, economic vorbind, face parte din județul care dă cele mai mari sume la stat, dintre toate județele regiunii Centru.

Evenimentul a avut loc în Aula Magna a Facultății de Drept, în data de 24 aprilie şi a beneficiat de sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, al Instituţiei Prefectului Judeţului Sibiu şi al Primăriei Municipiului Sibiu. Printre participanți s-au numărat conf. univ. dr. Daiana Vesmaş, asist. univ. drd. Ana Mocanu Suciu, prefectul de Sibiu Ovidiu Sitterli, preşedintele Consiliului Județean Sibiu prof. univ. dr. Ioan Cindrea şi prof. univ. dr. Iordan Nicola, dl. Eugen Străuţiu,  un susținător consacrat al Sibiului - dl. Emil Hurezeanu precum şi numeroşi studenți ai ULBS şi reprezentanții  mass mediei locale.

 

Barbu Andreea Elena

Mătea Carmen Diana

 

Comentarii