• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Sibiul în paşi de dans

Sibiul în paşi de dans

One Dream din Braşov sunt câştigătorii trofeului Sibiu Dans Festival 2013. Trupa Jump In din Cluj "a predat" trofeul Braşovului, după ultimele două ediţii, câştigate consecutiv  de clujeni.

Ansamblul de dans One Dream al Casei de Cultură a Studenţilor din Braşov reprezintă noua faţă a trupei Exotic Dream, ce reuneşte acum o mică parte din vechea trupă impulsionată de entuziasmul tineresc al noilor veniţi, decişi ca împreună să ducă mai departe visul început în urmă cu 20 de ani . Pe toţi îi defineşte seriozitatea, talentul şi pasiunea pentru dans, calităţi şlefuite cu profesionalism şi deosebite înclinaţii spre estetică de către coregrafa Iolanda Popescu sub îndrumarea căreia dansul lor a căpătat noi valenţe .

Sibiul a fost reprezentat de trupă de dans M&M, care a abordat aproape toate genurile coregrafice . În toate ediţiile de până acum, stilurile de dans ale formaţiei M&M au adus pe scenele festivalurilor un dans expresiv. Anul acesta a predominat stilul street dance, o  nouă tendinţă care a surprins juriul cu foarte multe numere de acest  fel .

"Foarte multe dansuri au fost superioare celor din  ediţia trecută. Publicul sibian este foarte receptiv la orice fel de dans, iar acest fapt  ne-a bucurat foarte mult. Avem deja  un public educat, în special în ceea ce priveşte dansul contemporan, care este dificil şi a fost foarte apreciat “,  a declarat pentru UpDate Liliana Popescu, director al Casei de Cultură a Studenţilor .

Competiţia a fost destul de grea, anul acesta s-a limitat oarecum numărul de participanţi, s-au făcut preselecţii la nivel de  centre universitare şi nu s-a permis participarea mai multor trupe din acelaşi oraş, cu excepţia Clujului, care a avut două trupe, pentru că una dintre ele era deţinătoarea trofeului.

 "În anii trecuţi au fost foarte multe dansuri copiate de pe Youtube, au fost foarte multe plagiate, ceea ce nu s-a întâmplat si anul acesta. Au fost mult mai multe coregrafii originale. Ceea ce  ne-a surprins şi pe noi foarte mult a fost acea premisă de inspiraţie folclorică.", a mai adăugat  directoarea Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Prima seară din cadrul  Festivalului  a fost dedicată competiției în care au concurat 13 grupuri de dans, atât din țară cât şi din străinătate, fiind prezentate 55 de numere de dans:

X-Tazy – Cluj –Napoca

Jump In – Cluj –Napoca

One Dream – Braşov

Providanse – Bucureşti

M&M – Sibiu

Reflex – Timişoara

Quasar Dance – Iaşi

Funky Colours – Galați

SunSet – Piteşti

Academic Authentic – Ploieşti

Parângul – Petroşani

Time4Arts – Târgu Mureş

Grupul Spektar din Serbia

Juriul a fost alcătuit din specialişti în domeniul dansului: Ioan Tugearu- fost prim balerin al Operei Naţionale din Bucureşti, profesor la liceul de coregrafie din Bucureşti şi director artistic al Companiei Orion Balet Bucureşti; Dan Vasiliu -coregraf, director al Teatrului de Comedie din Bucureşti; Mihai Mândruțiu- profesor, coregraf, fost prim-solist balerin la Opera din Braşov; Ion Mircioagă – producător executiv la Prima Tv, scenograf, regizor şi ilustrator muzical;  Nicolae Popa  - balerin, dansator.          

Aceştia au punctat impresia artistică, compoziţia coregrafică, valoarea interpretativă şi originalitatea proiectelor prezentate:

Premiul special a fost acordat Formaţiei de Dans SPEKTAR- Serbia;

Premiul pentru Cea mai bună coregrafie a fost adjudecat de Alina Ciceo, coregrafa formaţiei Jump In- Cluj Napoca;

Premiul pentru Cel mai bun Dansator a fost acordat Carlei Stoica, membră a formaţiei One Dream-Braşov.

Organizatorii Festivalului au fost Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu alături de Ministerul Tineretului şi Sportului, Consiliul local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu prin Filarmonica de stat Sibiu, iar partenerul principal al evenimentului a fost Universitatea  "Lucian Blaga “ din  Sibiu.

Ioana Radu

Anda Mircevi

 

Poze atasate
Sibiul în paşi de dans
Sibiul în paşi de dans
Sibiul în paşi de dans
Sibiul în paşi de dans
Sibiul în paşi de dans
Comentarii