• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

SMURD Sibiu - 20 de ani

SMURD Sibiu - 20 de ani

În perioada 8-10 şi 15-17 noiembrie, studenţii ULBS au avut şansa să participe la Cursul de Iniţiere în Medicina de Urgenţă Prespitalicească, desfăşurat atât în cadrul Facultăţii de Medicină ,,Victor Papilian", cât şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Cpt. Dumitru Croitoru" cu ateliere practice.

Decanul Facultăţii de Medicină, conf.dr. Silviu Morar, a făcut deschiderea oficială în sala ,,Aula Magna". Cursurile au fost predate de medici specialişti, dar şi de voluntarii SMURD, foarte bine pregătiţi.

Aproximativ 40 de studenţi fac gardă voluntară. Acţionează mereu ca viitori medici, se confruntă cu situaţii limită şi devin personaje principale ale unor poveşti disperate în care deznodământul trebuie să fie salvarea unei vieţi omeneşti.  Se  detaşează  mereu de traumele pe care le văd şi pun viaţa  pacientului mai presus decât orice.  Îi caracterizează stăpânirea de sine, seriozitatea  şi un mod de a analiza rapid lucrurile. Sunt tineri, dar devotaţi salvării vieţilor omeneşti. Trebuie să îi admirăm şi să ne bucurăm de existenţa  lor.

Cursul a urmărit în primul rând  atragerea de noi voluntari, învăţarea  manevrelor  de acordare a primului ajutor până la sosirea echipajului medical, dar şi faptul că practica la SMURD îi  va ajuta  foarte mult în carieră, pe studenţii la medicină.

  S-au sărbătorit tot prin muncă. Pentru a marca primii 20 de ani de când a fost înființat Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare s-au pregătit o serie de evenimente. Conform scenariului, în data de 17 noiembrie, în jurul orei 11:00, cursul s-a sfârşit cu un exerciţiu demonstrativ: simulări în caz de cutremur, incendii sau  accidente, la Shopping City Sibiu, aflat pe DN 1.  La aniversarea celor două decenii, a luat parte şi Raed Arafat, părintele SMURD în România.

 

 

 

SÎNZIANA STAICU

GEORGIANA-MARIA JOICĂ

 

 

Poze atasate
SMURD Sibiu - 20 de ani
SMURD Sibiu - 20 de ani
SMURD Sibiu - 20 de ani
Comentarii