• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Societatea Studentilor Medicinisti Hipocrates Sibiu, colaborare si prietenie

Societatea Studentilor Medicinisti Hipocrates Sibiu, colaborare si prietenie

Studenții Facultății de Medicină "Victor Papilian" au pus bazele societății studențeşti "Hipocrates", în 24 noiembrie 1998. Această formațiune reprezentativă pentru Facultatea de Medicină  reuneşte  pe baza liberului consimțământ, studenții Facultății şi urmăreşte apărarea intereselor profesionale, umanitare, sociale şi culturale.

Activitatea  organizației constă în colaborarea constructivă cu conducerea ULBS în soluționarea  problemelor pentru buna desfăşurare  activităților profesionale, în organizarea de întâlniri cu personalități marcante din domeniul medical şi din alte domenii, precum şi în sprijinirea studenților pentru a obține burse în străinătate.

S.S.M. " Hipocrates" este membră a Federației Studenților în Medicină- FASMR, a Federației Internaționale a Asociațiilor Studenților în Medicină (International Federation of Medical Studentsʼ Associations-IFMSA) şi a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențeşti din România-ANOSR.

Valentin Hoandra este membru al organizației de 5 ani şi în acest interval a trecut prin toate departamentele. A fost simplu voluntar, iar acum este membru în Biroul Executiv: "Cea mai interesantă experiență a fost atunci când am fost coordonator al unui proiect implementat la nivel național de către organizația noastră, şi anume, ‹‹Sănătate în paşi de dans››". Acest  proiect a avut  ca scop promovarea într-o manieră elegantă şi distractivă a unui stil de viață sănătos în rândul studenților medicinişti.

Standing Comitee on Public Health/Comitetul Permanent în probleme de Sănătate Publică. Un proiect notabil desfăşurat în cadrul acestuia a fost campania de donare de sânge, "Donează sânge, fii erou!".

Tot în cadrul acestui departament s-au derulat campanii anti-fumat, anti-HPV, anti-cancer de sân, anti-TBC, anti-hepatită, anti-diabet, precum şi campanii ca "Vine moşuʼ", "Tinerețea vâstei a III-a", "Orphanage Initiative in Romania-OIR" şi "Ziua mondială a Sănătății".

Un alt departament din structura SSMHS-ului este reprezentat de Standing Comitee on medical Education (Comitetul permanent în probleme de Educație Medicală), în cadrul căruia s-au desfăşurat proiecte precum: Congresul Internațional pentru Studenți şi tineri Medici Asklepios, Chain of life, Interdetis, Zilele Educației Medicale, cerc de bioetică, Workshop de noduri şi suturi, dar şi workshop-uri de Carrier Guidance pentru studenții din ani terminali.

În cadrul Comitetul Permanent în schimburi profesionale (Standing Committee On Professional Exchange), care face parte din aceeaşi structură organizatorică, studenții au posibilitatea să efectueze o luna de practică în altă țară (Spania, Austria, Italia, Germania, Olanda, belgia, Polonia, Anglia, Rio de Janeiro).

Comitetului Permanent în sănătatea reproducerii, inclusiv SIDA, a desfăşurat următoarele proiectele: "Gândeşte cu capul", "Ziua lumânarilor aprinse", "Ziua internațională Anti-Sida", "O candelă pentru viață" şi "Ms&Mr Breasttestis". Standing Committee on Research s-a ocupat de schimburi studențeşti cu diferite țări.

În cadrul Staning Committee on Human Rights, Refugees and Peace s-au desfăşurat proiecte ca: "Stop Violența!", "Ziua drepturilor omului", "Ziua porților deschise", Balul Bobocilor, dar şi campanii pentru sinistrați/refugiați, precum şi training-uri pe diferite teme (Managementul Proiectelor, Leadership, Fundraising, Team Building).

SSMHS realizează şi menține în permanență contacte de colaborare şi prietenie cu alte formațiuni studențeşti din țară si străinătate, ce reunesc studenți de la specializările Medicină Generală, Medicină Dentară, precum şi alte specializări.

 

 Ioana Radu

Andreea Barbu

 

 

Poze atasate
Societatea Studentilor Medicinisti Hipocrates Sibiu, colaborare si prietenie
Societatea Studentilor Medicinisti Hipocrates Sibiu, colaborare si prietenie
Societatea Studentilor Medicinisti Hipocrates Sibiu, colaborare si prietenie
Societatea Studentilor Medicinisti Hipocrates Sibiu, colaborare si prietenie
Comentarii