• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Streetball-ul la feminin!

Streetball-ul la feminin!

Echipa feminină a Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu a obţinut locul al III-lea în cadrul Campionatului Naţional Universitar de Baschet 3X3 şi ne va reprezenta în etapa finală a turneului ce va avea loc la Bucureşti în perioada 24-26 mai.

  Una dintre membrele echipei feminine (Denisa Dezsi) a lăsat emoţiile deoparte şi ne-a vorbit despre ea şi despre echipa ei.

Reporter: Ce facultăţi urmaţi fiecare dintre voi ?

Denisa Dezsi : Echipa de streetball este formată din Anca Stoia, Văcăroiu Roxana, ambele studente la Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului, Comăniciu Andreea, studentă la Facultatea de Drept "Simion Bărnuţiu" şi subsemnata studentă la Facultatea de Medicină "Victor Papilian".

Reporter: Cât v-aţi pregătit pentru această competiţie?

Denisa Dezsi: Având în vedere lipsa timpului, ne-am pregătit destul de puţin, dar ideea este că am participat din plăcere, pentru că sportul în sine este o plăcere şi eu îi sfătuiesc pe toţi să practice cât mai mult sport, atât pentru sănătate cât şi pentru recreere. Aş mai vrea să menţionez faptul că suntem o echipă proaspăt-formată, trei dintre noi fiind în primul an de facultate şi sunt de părere că pentru prima noastră competiţie ne-am descurcat foarte bine şi sper să aducem un rezultat frumos onorabil înapoi la Sibiu.

Reporter: Cu câte echipe v-aţi confruntat?

Denisa Dezsi: Au fost în total şase echipe fiecare reprezentând o universitate: UMF Timişoara, Universitatea din Oradea, Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea din Târgu Mureş şi Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu.

Reporter: Cum ai evalua performanţa echipelor adverse?

Denisa Dezsi: Sunt de părere că unele echipe s-au prezentat foarte bine, având în vedere faptul că sunt fete care joacă şi în divizia A sau B, şi aici fac referire la Oradea. Oricum, ce pot spune este că toate echipele s-au descurcat bine şi important este faptul că ne-am împrietenit şi totul a fost foarte frumos.

Reporter: Streetball-ul poate fi un sport dur pentru genul feminin ?

Denisa Dezsi: Eu sunt foarte încântată de acest sport şi nu este aşa dur cum pare. Atât mie cât şi echipei mele ni se pare un joc interesant şi într-adevăr există contact, dar suntem fete şi nu avem aceeaşi forţă ca băieţii, iar faulturile se fac repede tocmai pentru a evita contactele fizice.

Reporter: Pe viitor îţi doreşti să mergi mai departe cu acest sport?

Denisa Dezsi : Eu mi-aş dori foarte mult ca aici în Sibiu să se continue cu baschetul şi junioratul U18 să nu fie limita. Păcat că în Sibiu se pune accent foarte mult pe cultură şi pe sport mai puţin, iar sponsori pentru o eventuală divizie feminină nu există. Eu cred că baschetul feminin s-ar fi putut dezvolta foarte frumos dacă cineva ne-ar observa şi ne-ar da o şansă.

Streetball-ul, varianta de stradă a baschetului, are aceleaşi reguli ca sportul cu mingea la înălţime, însă ceea ce diferenţiază cele două sporturi este faptul că, în cazul streetball-ului, regulile nu sunt obligatorii.

 

Anda-Maria Mircevi

 

Poze atasate
Streetball-ul la feminin!
Streetball-ul la feminin!
Comentarii