• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Student Ambasador

Student Ambasador

Şerban Nedelcu, student în anul patru la Facultatea de Inginerie din Sibiu, specializarea electronică aplicată este angajat la compania Continental Automotive Systems de doi ani. A intrat în contact cu firma în anul doi de facultate în urma unui concurs naţional de electronică.

După participarea sa la concurs a făcut parte din programul de internship plătit, oferit de Continental, reuşind astfel să rămână angajat part-time.

Reporter: Cum ai ajuns să fii ambasador şi ce reprezintă acest statut pentru tine ?

Şerban Nedelcu: În programul de ambasador am fost încadrat de colegii mei de la resurse umane după ce am participat la o serie de evenimente ţinute de Continental, fiind vorba de concursuri pentru studenţi, breakfast for brains (sesiune de discuţii deschise despre Continental)s.a. . În prezent fac parte din echipa de evenimente din cadrul programului de ambasador , unde, împreună cu ceilalți colegi, intrăm în contact cu persoanele din exterior. În cadrul evenimentele susţinute avem discuţii deschise despre ce facem, când facem , cum facem în Continental şi cum am ajuns să lucrăm aici .

Rep.: Cum se îmbină viaţa de student cu munca din Continental ?

Ș.N.: Nu este foarte uşor. Timpul liber are de suferit , dar dacă reuşeşti să îl împarţi cum trebuie, poţi să faci orice îţi doreşti . Cum am spus şi mai sus , sunt angajat part-time, iar împreună cu şeful meu de echipă am stabilit un orar săptămânal. Programul este foarte flexibil , într-o zi de dimineaţă merg la serviciu şi după-masa la facultate, iar in ziua următoare viceversa. Atâta timp cât îţi respecţi programul stabilit nu este nicio problemă .

Rep.: Ce beneficii aduci tu ca ambasador colegilor tăi ?

Ș.N.: Nu aduc un beneficiu numai colegilor mei, ci şi celorlalte persoane din jur . Le ofer răspuns la întrebări legate de Continental şi le pot oferi date de contact din interiorul firmei, atât legate de evenimente cât şi despre posturile disponibile în cadrul companiei. După cum spune şi definiţia cuvântului ambasador , sunt persoana de legătură între companie şi persoanele din exterior .

Rep.: Ce planuri ai pentru viitor ?

Ș.N.: Îmi doresc să trec cu bine de ultima sesiune şi să iau licenţa cu brio. Mai departe intenţionez să mă perfecţionez în ceea ce fac în acest moment şi, mai mult ca probabil, o să mă înscriu la un master pe domeniu .

Anda-Maria Mircevi

Adina Ostafi

 

Comentarii