• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Student Exchange

Student Exchange

"Vrei ceva nou? Alege-ți unul dintre centrele universitare din țară şi experimentează timp de o săptămână viața studențească de acolo!" a fost sloganul prin care Asociația Studențească Solidus din cadrul Facultății de Inginerie a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu a lansat provocarea unui Student Exchange.

      Astfel, în perioada 17-21 martie, studenții de la  Facultatea de Inginerie din Sibiu cât şi de la alte centre universitare din țară au avut  ocazia de a experimenta viața de student într-un alt oraş. Tinerii sibieni nu s-au dat înapoi de la această provocare, înscriindu-se în această aventură din dorința de cunoaştere şi alegând unul dintre cele 6 centre universitare  din țară, partenere ale proiectului. Printre opțiunile lor s-au regăsit oraşele Bucureşti, Timişoara şi Oradea.

       "Am ales să iau parte la Student Exchange deoarece mi se pare o şansă unică de a cunoaşte oameni, de a vedea locuri în care nu am mai fost şi nu în ultimul rând de a vedea dacă sunt diferențe în modul de predare al materiilor. De ce Timişoara? Pentru că nu am avut niciodată ocazia să vizitez acest oraş" a spus sibianca Diana Tăbuşcă, studentă în anul II la Inginerie Economică.

      Studenții din Timişoara şi Alba Iulia au spus şi ei "Da!" unei săptămâni de studiu şi distracție la Sibiu, astfel, Facultatea de Inginerie  a găzduit 12 tineri ambițioşi şi dornici de afirmare. "Îmi doresc să cunosc cât mai multă lume şi bineînțeles să observ maniera în care sunt predate materiile care îmi sunt atât de familiare. Îndrum toți studenții să ia parte la o astfel de experiență deoarece îi va ajuta să dobândească noi abilități.", a afirmat Giulia Ionițoiu,  studentă în anul III în cadrul Facultății de Management în Producție şi Transporturi la Universitatea "Politehnică" din Timişoara.

     Membrii Asociației Solidus au coordonat programul şi organizarea acestui schimb de experiență, studenților "musafiri" pregătindu-li-se diferite activități şi dincolo de porțile facultății. "Consider că dezvoltarea personală a tinerilor ar trebui să fie prioritară, cel puțin pentru noi, A.S. SOLIDUS, este. Schimbul de experiență este o modalitate prin care studenții reuşesc să lege noi prietenii, să se adapteze la un mediu de viață diferit şi nu în ultimul rând să învețe prin comparație." a ținut să precizeze Cristian Buzea, preşedintele Asociației.

Mădălina Micu

 Elena Andrei

 

Poze atasate
Student Exchange
Comentarii