• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Student Jobs îti oferă o sansă

Student Jobs îti oferă o sansă

Departamentul de Orientare în Carieră a Studenților (D.O.C.S), Consiliere Psihologică şi ALUMNI al Universității "Lucian Blaga" din Sibiu a organizat cea de-a treia ediție a Târgului de Carieră STUDENT JOBS, miercuri, 10 aprilie 2013, în holul Bibliotecii Centrale Universitare.

Trecerea de la viața de student la cea de angajat este cu siguranță un pas major şi foarte dificil. Cu o investiție grea în spații de învățământ stimulative, spații de cazare confortabile şi sigure, laboratoare performante şi o bibliotecă de ultimă generație, Universitatea "Lucian Blaga" încearcă în permanență să ofere servicii de cea mai înaltă calitate, adaptate la cerințele pieței muncii.

La această  ediţie au participat atât firme din Sibiu cât şi firme de renume din ţară precum: IMC, Kromberg & Schubert România Me, Stefanini, Sibex, BCR Asigurări, Office Depot, Sykes Cluj-Napoca, Indsoft, Minuzzo, Careers in White International, Trenkwalder Sobis, H&H Consulting, Indsoft, Ambient.

Astfel, pentru a ține piept cu nevoile studenților de îndrumare în alegerea drumului profesional, în cadrul universității a luat ființă Departamentul de Orientare în Cariera a Studenților, Consiliere Psihologică şi ALUMNI.

În cadrul departamentului, biroul de orientare şi-a desfăşurat activitatea sub îndrumarea conf. univ. dr. Blanca Grama şi a conceput programe speciale, cu scopul să apropie mediul universitar de cel economic. Pe lângă târgul de joburi, care cuprinde activități de informare a studenților cu privire la piața muncii, mai sunt concepute şi:

 • Traininguri cu tema: tehnici de dezvoltare personală si tehnici de promovare personală;
 • Organizarea de întâlniri cu studenți în sala M04, parter - Facultatea de Medicină, unde accesul se face mai uşor);
 • Centru de Consiliere în Afaceri pentru Studenți;
 • Centru de Consiliere pentru Studenți;
 • Clubul Studenților Antreprenori;
 • Acreditare a cursurilor de Formator si Consilier;

În plus, din luna noiembrie a anului 2012,  departamentul a inclus şi pentru Facultatea de Științe Socio-Umane, Facultatea de Științe, Facultatea de Litere şi Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului, Asociația ALUMNI cu scopul de a dezvolta un parteneriat între absolvenți, studenți şi cadre didactice.  În luna mai 2013, D.O.C.S va înființa încă o Asociație ALUMNI pentru Facultatea de Medicina.

Larisa Mutu, studentă în anul IV la Facultatea de Medicină, specializarea Asistență Medicală mi-a mărturisit că a găsit "o ofertă atractivă la Careers in White International care îi oferă o mulțime de oportunități pentru a câştiga experiență in afara României , plus un salariu atractiv si traininguri în domeniu."

                Raluca Andreea Sopa

 

Poze atasate
Student Jobs îti oferă o sansă
Comentarii