• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Student la Medicină

Student la Medicină

Visul de a deveni un medic de succes într-o bună zi este mai aproape de tine decât crezi! Încă de pe băncile şcolii generale, când desenai pentru prima oară celula, baza chimică a vieţii, te imaginai îmbrăcat cu halatul alb practicând mândru meseria pe care doreai să o urmezi.

Activitatea de peste două decenii a colectivului Facultăţii de Medicină "Victor Papilian"  din Sibiu recomandă această Şcoală de Medicină ca pe un partener valoros pentru educaţie, cercetare şi practică medicală din România. Învăţământul medical sibian s-a impus la nivel naţional şi internaţional, diplomele de absolvire fiind recunoscute în Uniunea Europeană.

În cadrul Facultăţii de Medicină sunt organizate studii doctorale, studii postuniversitare şi  universitare de masterat. Studenţii medicinişti cu rezultate foarte bune la învăţătura beneficiază atât de burse oferite de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Naţionale cât şi de burse în străinătate, la institutele de învăţământ din Franţa şi Germania.

Câteva precizări în legătură cu următorul an universitar am primit de la decanul  Facultăţii de Medicină, conf. univ. dr. Silviu Morar şi de la prodecanul instituţiei, şef de lucrări dr. Mihaela Cernuşcă Miţariu.

Care este oferta educaţională pentru anul universitar ce urmează? Care sunt specializările nou-acreditate?

conf. univ. dr. Silviu Morar: Oferta educaţională pentru anul viitor cuprinde specializările: Medicină, Medicină Dentară şi Asistenţă Medicală Generală, aceste trei specializări fiind acreditate, plus Farmacie şi Tehnică Dentară, acestea din urmă având autorizaţie provizorie.

S-a schimbat ceva în ceea ce priveşte admiterea?

conf. univ. dr. Silviu Morar: Nu există modificări semnificative, exceptând posibilitatea nou-creată de înscriere online, conform Regulamentului de admitere a ULBS.

Care sunt printre principalele obiective pe care le aveţi pentru viitorul Facultăţii de Medicină?

conf. univ. dr. Silviu Morar : Principalele obiective pentu viitorul Facultăţii de Medicină sunt: creşterea calităţii procesului didactic, crearea unei relaţii de parteneriat între cadrele didactice şi studenţi, extinderea bazei materiale dedicate procesului de învăţământ.

Ce puteţi spune despre proiectul POSDRU- Dezvoltarea şi implementarea programului-pilot pentru creşterea accesului la învăţământul superior pentru persoanele cu dizabilităţi?

conf. univ. dr. Silviu Morar: Am colaborat cu responsabilii acestui program POSDRU, fiind permanent receptivi la solicitările acestora.

Care este poziţia dumneavoastră în legătură cu Petiţia Online creată de către studenţii Facultăţii de Medicină cu numele "Spune NU modificării sesiunii de restanţe la Facultatea de Medicină "Victor Papilian" Sibiu! "?

conf. univ. dr. Silviu Morar: Pentru moment nu a fost luată o decizie finală în acest sens, dar este posibil ca în acest an universitar să nu existe modificări ale calendarului de desfăşurare a restanţelor (condiţionat cu acordul conducerii ULBS în acest sens).

Conform declaraţiilor prodecanului Mihaela Cernuşcă Miţariu mai aflăm că "din acest an absolvenţii tuturor specializărilor vor susţine probă practică în cadrul examenului de licenţă, aceasta fiind în beneficiul absolvenţilor, diploma de licenţă are o greutate mai mare pe plan naţional şi internaţional". "În ceea ce-i priveşte pe studenţii specializării Medicina Dentară noutatea este introducerea Centrului de simulare pentru studenţii anilor III-IV pentru exersarea virtuală a practicii pentru anii următori", mai adăugă doamna prodecan.

Tânăra Facultate de Medicină a dezvoltat, încă de la început, colaborări cu Universităţi de prestigiu din Europa, fiind înfrăţită cu Universitatea Bordeaux şi având relaţii de parteneriat cu Universităţile de Medicină din Freiburg, Heidelberg şi Marburg, unde numeroşi studenţi şi cadre didactice au efectuat stagii de pregătire. De asemenea există o activitate de cooperare internă cu alte universităţi din ţara: UMF "Carol Davila" Bucureşti, UMF "Iuliu Haţieganu" Cluj Napoca, UMF Târgu Mureş, UMF Timişoara şi UMF Iaşi.

În vederea promovării cercetării medicale, în special valorificării şi sprijinirii generaţiei tinere de medici cercetători au fost fondate două reviste "Sibiul Medical" şi "Acta Medica Transsilvanica". Aceste două reviste apar în ediţie bilingvă, română-engleză.

În ceea ce priveşte structura facultăţii, aceasta cuprinde: sediul nou al facultăţii, spaţii de învăţământ la patul bolnavului în cadrul Spitalului Clinic Judeţean, Spitalului Clinic de Pediatrie, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gh. Preda", Spitalul General C.F., Spitalul Militar, biblioteca universităţii, serviciul administrativ, serviciul tehnic, căminele şi cantina studenţească.

Ioana Radu

 

Poze atasate
Student la Medicină
Comentarii