• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Studentii de azi profesionistii de mâine

Conferința de management al carierei a avut ca invitați pe: Adriana Morar, director regional Millenium Bank,  Dan Sorin Maşca , proprietar al grupului de firme Reea Târgu Mureş şi Claudiu Fratila‎- director general la Golden Tulip Ana Tower Sibiu. La conferință s-a au participat  aproximativ 70 de studenți.

"Conferința s-a adresat specializărilor de licență ale Facultății de Științe Economice din domenii de studiu compatibile. Au fost expuse şi împărtăşite experiențe relevante din cariera profesională a speakerilor, care să contribuie favorabil la conturarea viitoarei cariere a studenților", a spus prof. univ. dr. Liviu Mihăescu, decanul Facultății de Științe Economice.

Temele discursurilor au fost variate, de la a începe cariera "de jos" şi a parcurge toate treptele ierarhice într-o firmă pentru auto-realizare, până la a schimba activitatea curentă cu alta, care să fie mai apropiată de înclinația fiecăruia, şi găsirea aceleia care se potriveşte cel mai bine cu caracterul şi competențele personale. De asemenea s-a susținut că dezvoltarea profesională într-un mediu adecvat nu se poate realiza decât cu afirmarea libertății de acțiune şi crearea de oportunități de către fiecare dintre viitorii profesionişti.

Invitații şi moderatorii au creat un mediu de discuție deschis şi au condus discuțiile liber pentru a da posibilitatea unui dialog real, pentru a stimula studenții să participe la discuții şi să solicite răspunsuri la întrebările adresate.  Conferință a fost moderată de către membrii echipei de management şi implementare din ULBS, formată din: prof. univ. dr. Mioara Boncuț, prof. univ. dr. Claudiu Kifor, conf. univ. dr. Silvia Mărginean, prof. univ. dr. Liviu Mihăescu, conf. univ. dr. Călin Deneş, lect. univ. dr. Bogdan Gheorghiță, lect. univ. dr. Dragoş Dragoman, Alexandra Boantă şi Dorina Benchea.

 Sînziana Staicu

 

 

Comentarii