• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Studentii la masa tratativelor NATO

Studentii la masa tratativelor NATO

Studenții Universității ,,Lucian Blaga" din Sibiu îşi demonstrează aptitudinile academice în toate domeniile, atât în țară, cât şi peste hotare. Este şi cazul a şase studenți ambițioşi din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane, Departamentul de Științe Politice, Relații Internaționale şi Studii de Securitate, care au reuşit să ducă numele Universității sibiene pe meleagurile belgiene, mai exact la sediul NATO din Bruxelles.

Conferința, în fapt o simulare a summit-ului NATO, s-a  desfăşurat pe parcursul a şase zile şi a avut ca scop familiarizarea şi implicarea participanților în dezbaterea celor mai importante probleme din cadrul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, şi anume: politica porților deschise, managementul crizelor, armele de distrugere în masă sau femeia comandant în cadrul NATO. Studenții participanți, Claudia Jurcoane, Bogdan Goleşteanu, Ion Jugravu, Ioana Ștefan, Doris Cîndea şi Bianca Leluțiu, au reprezentat Portugalia, mai exact, au expus poziția acestei țări, cu privire la diversele chestiuni care afectează securitatea globală.

,,Această experiență m-a ambiționat să aplic pentru un intership care se va desfăşura vara viitoare la sediul din Bruxelles şi, de ce nu, pentru o carieră în cadrul NATO. Totodată, faptul că am fost pusă față în față cu problemele de anvergură cu care ne confruntăm în ceea ce priveşte securitatea, a însemnat foarte mult pentru mine, mai ales prin faptul că am putut discuta cu studenți ai unor universități de prestigiu, precum King’s College sau New York University. Am înțeles mult mai bine cum trebuie să acționăm şi, mai ales, cum trebuie să gândim problema atunci când vine vorba de conflictele dintre state", a declarat Claudia Jurcoane, participantă în cadrul Conferinței ,,Model NATO Youth Summit", Bruxelles 2013.

  Fiecare dintre cei şase studenți ai ULBS au primit diplome de participare, recunoscute la nivel internațional. De asemenea, aceştia intenționează să revină şi la alte întâlniri pe teme asemănătoare, considerând că această experiență le oferă oportunitatea de a lua contact direct cu domeniul pentru care se pregătesc.

                                                                Bianca Pescaru    

 

Poze atasate
Studentii la masa tratativelor NATO
Comentarii