• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Târg cu Produse de Crăciun

Târg cu Produse de Crăciun

Studenții şi cadrele didactice ale Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecția Mediului din cadrul  Universității "Lucian Blaga" din Sibiu au organizat luni, 16 decembrie, un Târg cu Produse de Crăciun.

Cu ocazia celei de-a XIV-a ediții a Simpozionului de Produse Noi Zaharoase, organizatorii au invitat studenții de la toate disciplinele să îşi prezinte produsele lor inovative.

Au fost expuse produse noi, elaborate de către studenții din anul IV, în cadrul proiectelor de licență la disciplinele "Tehnologia zahărului, amidonului şi produselor zaharoase", "Tehnologia laptelui şi derivatelor din lapte" şi "Tehnologia pâinii şi a produselor de panificație". Studenții aparțin specializărilor Ingineria Produselor Alimentare (IPA), Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare (CEPA) şi Biotehnologii în Industria Alimentară (BIA).

Studenții din anul IV au fost susținuți de către colegii mai mici din anul III, de la specializarea Inginerie şi Management în Alimentație Publică şi Agroturism (IMAPA), care au făcut degustări de vinuri şi rachiu.

La acest eveniment au participat şi studenții de la master, specializarea Asigurarea Calității şi Siguranței Alimentului (ACSA) care, în prezent, sunt angajați ai firmei Scandia SA şi care au prezentat produsele noi puse pe piață de renumita firmă sibiană.

Aproximativ 50 de studenți au lucrat pe parcursul primului semestru din anul universitar 2013-2014, testând mai multe rețete pentru fiecare produs, realizând analize senzoriale şi caracterizări fizico-chimice.

"Nu numai vizitatorii, dar şi studenții au fost foarte entuziasmați şi încântați de această manifestare. În anul următor dorim să găsim un spațiu mai generos şi să invităm pe toată lumea. Pentru aceasta, vom avea nevoie de sprijinul generos al sponsorilor. Cu ideile de produse inovative venim noi!", a spus şef lucrări univ. dr. ing. Monica Mironescu.

S-a pus accent pe găsirea unor soluții de reducere a valorii energetice şi îmbunătățire a valorii nutritive a produselor (prin adaosul de fibre, proteine, grăsimi fără colesterol) sau a identificării tendințelor actuale ale consumatorilor în privința caracteristicilor senzoriale. Studenții au propus spre degustare: unt cu oregano, brânză de burduf cu smochine, baton de cereale cu mentă, ciocolată cu petale de trandafir şi cardamon, cozonac moldovenesc, pâine cu arome mediteraneene.

Poze atasate
Târg cu Produse de Crăciun
Târg cu Produse de Crăciun
Târg cu Produse de Crăciun
Târg cu Produse de Crăciun
Târg cu Produse de Crăciun
Comentarii