• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Tehnici Chirurgicale în Oftalmologie

Tehnici Chirurgicale în Oftalmologie

Societatea Studenţească de Chirurgie din Sibiu (SSCR) a organizat, miercuri, 30 martie, pentru studenții medicinişti sibieni o sesiune de comunicări pe tema "Tehnici Chirurgicale în Oftalmologie". Întâlnirea a avut loc la Facultatea de Medicină "Victor Papilian" în prezența cadrelor universitare, Șef de Lucrări dr. Cosmin Adrian Teodoru şi  prof. univ. dr. Adriana Stănilă.

Principalele subiecte discutate, bazându-se pe cazuri reale ale unor pacienti, tratați la Secţia Clinică de Oftalmologie SCJU Sibiu au fost cataracta, glaucomul, pterigionul. Unul dintre cazurile prezentate în cadrul acestei întâlniri a fost cel al unei fetițe de un an de zile operate cu câteva ore înainte de începutul prezentării.

Studenții mediciniştii din anii mai mici, prezenți la eveniment au fost încântați de munca şi au apreciat efortul depus de colegilor din anii terminali. "Mi s-a părut un eveniment interesant iar eforturile lor merită apreciate. Am fost impresionat de cazul acelei fetițe de un an", ne-a spus Daniel G, student la Medicină generală, anul I.

Profesorii sunt mulțumiți de colaborarea cu medicinii rezidenți dar şi cu studenții din anii terminali. Și îi consideră adevărați profesionişti. "Studenții sunt implicați în partea practică. La cazurile prezentate astăzi au participat şi studenții", ne-a declarat Cosmin Adrian Teodoru, Șef de Lucrări în cadrul Facultății de Medicină.

La finalul evenimentului, Ana Maria Nuc şi Teodora Fipi au fost câştigătoarele a două locuri la workshopul "Knots & Sutures", în urma  extragerii la sorț. În luna aprilie, SSCR Sibiu va organiza un workshop specializat în medicină dentară. "Suntem la a IV-a ediție în organizarea acestor evenimente lunare pentru colegii noştri din anii mai mici.", a ținut să argumenteze Georgeta Borza, studentă în anul V la Medicină Generală şi vicepreşedinte pe depatamentul ştiințific al  SSCR.

Laura Denisia Matei

 

Comentarii