• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Tesătorul de vise la Teatrul National Radu Stanca

Tesătorul de vise la Teatrul National Radu Stanca

Luni, 14 Noiembrie, ora 19:00, Teatrul Național "Radu Stanca" a găzduit spectacolul  "Țesătorul de vise", în regia lui Florin Coşuleț.  Acesta este un dar pe care actorii, împreună cu studenții departamentului de Artă Teatrală, îl oferă sibienilor în perioada Crăciunului.

 "Țesătorul de vise este un cadou oferit de TNRS şi ULBS publicului sibian, Crăciunul fiind sursa de inspirație. Am încercat să încetinim timpul, să-l punem pe un făgaş firesc de sinceritate. Am vrut să fie o oază de visare ca alternativă la ritmul nebun şi la consumismul care a acaparat frumosul de altă dată al acestei perioade. S-a făcut un casting  pentru rolurile principale. Mereu alegem, altfel nu se poate,dar nu a avut un caracter competițional. În distribuție apar toți studenții de la actorie, acest fapt fiind cel mai important. Textul este scris de Alexandru Curta, un fost student de al nostru, aducând şi eu o umilă contribuție", a declarat regizorul Florin Coşuleț.

Spectacolul creează atmosfera unui loc mistic, plin de speranţă, în care principalul scop este acela de a nu mai fi singur în noaptea magică de Crăciun, de a colinda şi de a împărtăşi, împreună cu toți ceilalți, bucuria. "Țesătorul de vise" doreşte să dea un sens vieții, să pună întrebări, dar în acelaşi timp să dea şi răspunsuri.

Spectacolul aduce bucurie şi emoție şi se adresează tuturor, de la cei mai mici până la cei mai mari:  "Spectacolul ajută publicul numai dacă acesta are nevoie de ajutor. Nu e un spectacol complicat, am vrut să fie despre frumos, despre cum ar fi dacă am mai renunța la noi înşine, la stupidul, exacerbatul, ridicolul nostru orgoliu şi ne-am uita cu adevărat în jurul nostru, la cei de lângă noi. Când o să reuşim să scăpăm, măcar pentru o clipă de a ne pune mereu în față, o să avem şansa să vedem minunile lumii care sunt la tot pasul ", a adăugat regizorul Florin Coşuleț.

Acțiunea se petrece într-o gară, locul întâlnirilor, despărțirilor şi al singurătății. Într-o seară, destinele unor tineri se întâlnesc în această gară, fiecare având în urmă o viață plină de bucurii, zâmbete, decepții sau lacrimi. Atmosfera este plăcută, călduroasă şi familială, este una în care personajele îşi împărtăşesc propria poveste. În acest decor îngerii se transformă în oameni, iar realitatea se contopeşte cu amintirile copilăriei. Alexandra Șerban, actriță în acest spectacol, ne vorbeşte despre personajul ei: "Personajul pe care îl interpretez îi reprezintă pe toți aceia care au prea multe şi se simt sufocați de autosuficiența care ii guvernează. Curajul şi optimismul Dianei îmi doresc să îl obțină toți aceia care vor o schimbare, mai ales în această sfântă perioadă a naşterii Domnului".

Acest spectacol ne reaminteşte cât de aşteptată este această  sărbătoare creştină. După o toamnă lungă şi călduroasă, iarna este acum aici, aducând cu ea magie şi bucurie.

 Iulia Rusu

 

Comentarii