• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

The American Dream...

The American Dream...

De la an la an America este invadată din ce în ce de mai mulţi studenţi români care apelează la cunoscutul program Work & Travel pentru a-şi putea trăi visul american.

Cele din urmă ajutând la o obţinere de viza mai uşoară. În o altă ordine de idei există şi o taxă ce trebuie plătită pentru diverse: taxă ambasadă, sponsor de viza, program Work & Travel şi bilet de avion, toate acestea venind cu anumite beneficii pentru "funcţia" de student.

Ofertă prezentată în cadrul programului este destul de simplă: trei luni de munca şi o lună pe care studentul o organizează după bunul plac. În perioadă de munca studentul roman poate experimentă viaţa studentului american având disponibile job-uri sezoniere în care se fac angajări stricte pentru studenţi. În acestea putem include server, life guard, houseskeeper, front desk s.a. Magia acestor locuri de munca este oferită de locaţii, acestea fiind staţiuni turistice de obicei aşezate pe malul oceanului.

Uneori visul poate fi destrămat de problemele întâmpinate la facultate în ceea ce privesc examenele ce trebuie susţinute mai devreme, de multe ori acestea transformându-se în restante pentru anul viitor. Mulţi se întreabă "de ce, pentru că acest program se dedica studenţilor?" dar totul rămâne la stadiul de întrebare.

Nu contează aceste mici probleme ce pot apărea, eşti tânăr, eşti student, ai posibilitatea să lucrezi pentru sume mult mai mari decât cele oferite în ţară noastră, poţi să vizitezi o ţară cu o cultura impresionantă şi acest program te poate ajuta!

Roxana Samfira

 

Comentarii