• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Toamna se numara studentii

Toamna se numara studentii

Pe 4 octombrie 2016, Piața Mare din Sibiu, a fost punctul de întâlnire al studenților Universității "Lucian Blaga" din Sibiu. Peste 2700 de boboci au spus "prezent"  deschiderii noului an universitar. Alături de proaspeții studenți au fost colegii mai mari şi cei ai Academiei Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" (AFT), cadrele didactice care le vor ghida paşii în următorii ani, dar şi conducerea universității şi reprezentanții autorităților locale.

Festivitatea de deschidere a anului universitar a început cu intonarea imnului de stat, urmată de cea a imnului studențesc "Gaudeamus Igitur!". Acest eveniment face parte din proiectul "Toamna studențească" organizat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, în colaborare cu Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu şi co-finanțat de Primaria Sibiu şi Consiliul Local Sibiu.

Rectorul Universității "Lucian Blaga" Sibiu a mărturisit: "Ați ales universități potrivite pentru ceea ce vreți dumneavoastră să realizați în viață. Ați ales un oraş universitar care vă oferă de toate: istorie, cultură, un cadru propice pentru distracții. An de an, mii de tineri aleg Sibiul universitar ca drum de pornire către transformarea unei pasiuni într-o carieră de succes. Între zidurile oraşului plin de istorie şi cultură îşi plănuiesc viitorul, iar noi, mediul academic, suntem datori să ne asumăm rolul de a-i ghida cu toată responsabilitatea spre locul în care ei îşi doresc să ajungă. Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" îşi continuă misiunea de a contribui la desăvârşirea identității economice, ştiințifice, sociale şi culturale a Sibiului.

Prof. univ. dr. ing.  gl. bg.  Ghiță Bârsan, rectorul AFT, a ținut să precizeze, la rândul său, că aceşti tineri, vor avea un rol important în schimbarea Sibiului: "V-am aşteptat toată vara, cu noi laboratoare, cu încredere că dumneavoastră vreți să creați un țel în viață. Vă asigurăm că vom fi alături de voi.  Dumneavoastră alături de noi, reprezentați ceea ce înseamnă "mâine" pentru România.

Pentru a-i ajuta pe studenți să treacă peste emoții, invitații de  pe scena din Piața Mare i-au  încurajat şi  şi-au amintit de minunații ani de studenție. 

De asemenea, reprezentanta studenților din anul I, Mirabela Frățilă, a transmis un mesaj: "Noi, generația 2016, suntem copleşiți de bucurie şi entuziasm, ştiind că suntem inițiați pe drumul plăsmuit doar de mințile noastre visătoare de liceu. Încrezători, ne înarmăm cu sete de cunoaştere, ambiție şi imaginație", Mirabela Frățilă, studentă  la Medicină.

Festivitatea de deschidere a noului an universitar s-a încheiat pe muzica Garnizoanei  AFT, condusă de dirijorul Dumitru Stângaciu şi cu coregrafia Ansamblului "Ardealul" al Casei de Cultură a Studenților Sibiu  sub îndrumarea coregrafului Sorin Bădiță.

În urma celor două sesiuni de admitere din acest an, la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu au fost admişi la studii de licență 2774 candidați, din care 1630 au fost admişi pe locuri bugetate (dintre aceştia 6 sunt de etnie rromă), în timp ce în primul an de Master vor fi 1390 studenți, din care 910 admişi pe locuri bugetate (dintre aceştia 1 este de etnie rromă). Lista "bobocilor" este completată de cei 499 de studenți care au ales formele de învățământ la distanță şi frecvență redusă, programe de licență şi 120 de candidați admişi la programele de Master.

Iuliana Rof

Cristi Ninu

 

Poze atasate
Toamna se numara studentii
Toamna se numara studentii
Toamna se numara studentii
Toamna se numara studentii
Comentarii