• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Toamna Studenţească în plină expozitie

Toamna Studenţească în plină expozitie

Deschiderea anului universitar a prilejuit organizarea Târgului de ofertă educaţională preuniversitară şi universitară.

Discursul rectorului Ioan Bondrea a încurajat studenţii să facă ceea ce le place şi ceea ce învaţă, iar cadrele didactice au fost motivate să îi îndrume pe studenți în găsirea unui job adecvat pregătirii din timpul facultății.

Toamna Studenţească este un proiect cultural ce urmăreşte marcarea debutului anului universitar prin organizare de manifestări cultural artistice.

Curtea interioară a Facultăţii de Inginerie a găzduit spectacole de diverse genuri, jocuri şi concursuri, precum şi expoziţii gastronomice.

Aceste expoziţii au fost create de profesorii şi elevii Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Daniil Popovici, Colegiul Independenţa, Colegiul Energetic şi Liceului Avram Iancu.

Elevii de la Colegiul Daniil Popovici, au prezentat aparatele aduse la expoziţie, oferind informații despre ele. Unul dintre aparate, care a captat atenția participanților, încălzea şi topea sticla.

Am întrebat pe elevii participanți dacă li se pare util acest proiect în parteneriat cu Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, iar ei s-au arătat foarte entuziaşti: “Scopul acestei expoziţii este de a ne arăta fiecare creativitatea şi pentru a-ne promova invenţiile. Este, pentru noi liceenii, şi o ocazie de a arăta că suntem aproape de tradiţie.“

Studenţii au fost mulţumiţi de ceea ce au putut descoperi în cadrul evenimentului, dar în acelaşi timp s-au dovedit a fi captivaţi  de informaţiile tehnice pe care le-au primit de la expozanţi.           

Acest eveniment este deja unul cu tradiție, o primă ediție a avut loc anul trecut sub numele “Sibiu Educational Festival".

Roxana Ioana Șteică

 

Poze atasate
Toamna Studenţească în plină expozitie
Toamna Studenţească în plină expozitie
Comentarii